Simple Plan – Taking One For The Team

Simple Plan


Simple Plan – Taking One For The Team

Het heeft even morgen duren, maar het is eindelijk tijd voor een nieuwe plaat van de pop punk legendes van Simple Plan. Het vijftal begon in maart 2014 met het schrijven van demo’s en dook al snel de studio in met producer Howard Benson om de eerste hand te leggen aan het studioalbum. Nu, bijna twee jaar, ziet de plaat Taking One For The Team het daglicht.

De tracklist trapt af met ‘’Opinion Overload’’, een echt pop punk nummer. In dezelfde categorie vallen ook de opeenvolgende tracks ‘’Boom!’’ en ‘’Kiss My Like Nobody’s Watching’’. Harde gitaren worden afgewisseld met snelle drums, ondersteund door de herkenbare stem van zanger Pierre Bouvier. Het nummer ‘’Farewell’’, waarop ook New Found Glory-zanger Jordan Pundik zijn vocalen loslaat, kan toegekend worden tot dezelfde pop punk categorie. De nummers passen perfect tussen het wat oudere materiaal van de band. Het geluid klinkt hier en daar weer bijna zoals vroeger, wat ervoor zorgt dat er nostalgische gevoelens worden opgeroepen.

Maar het vijftal houdt het niet bij alleen pop punk. Op de plaat zijn veel andere nummers te horen die niet in de buurt komen bij het geluid van het momenteel onwijs populaire genre. Het eerste nummer dat je in de pop-stemming brengt is de track ‘’Singing In The Rain’’, waarop samengewerkt wordt met het duo van R. City. Invloeden uit hiphop, R&B en rap zijn duidelijk te horen en hier en daar kun je zelfs een vleugje reggae terugvinden. ‘’I Don’t Wanna Go To Bed’’ is een funky track waarop de bekende Amerikaanse rapper Nelly ook zijn talent ingebracht heeft. Ook de wat langzamere nummers als ‘’Perfectly Perfect’’ en ‘’Problem Child’’ horen meer thuis in het pop-straatje.

Wel moet meegegeven worden dat het lijkt alsof de heren geen definitieve keuze durven te maken over welke kant ze nou eigenlijk met hun muziek op willen. Meerdere genres in je plaat verwerken is natuurlijk prima en tegenwoordig razend populair, maar hier is het resultaat dat het een onsamenhangend geheel is. Dit ligt niet aan het feit dat er veel verschillende genres in het album verwerkt zitten, want dat zorgt juist voor een aantrekkelijke variatie, maar aan de opbouw van de plaat. Ondanks het feit dat de band wat meer aandacht had kunnen besteden aan de volgorde van de nummers, luistert de plaat wel heerlijk makkelijk weg. De nummers hebben aanstekelijke deuntjes en de lyrics zijn gemakkelijk te onthouden, waardoor het materiaal live ongetwijfeld een groot succes zal zijn.

Beoordeling: 7,5

Eén ding is zeker: de mannen van Simple Plan hebben bewezen het kunstje nog altijd niet verleerd te zijn. Hoewel de opbouw van de plaat misschien beter had gekund, brengt het vijftal wederom een goede plaat de wereld in met aanstekelijke tracks. Fans van de band kunnen na vijf jaar wachten op een nieuw studioalbum tevreden zijn met het eindresultaat.

Releasedatum: 19 februari 2016
Label: Atlantic Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

Simple Plan - Taking One For The Team


Tracklist:

 1. Opinion Overload
 2. Boom!
 3. Kiss Me Like Nobody’s Watching
 4. Farewell (feat. Jordan Pundik)
 5. Singing In The Rain (feat. R City)
 6. Everything Sucks
 7. I Refuse
 8. I Don’t Wanna Go To Bed (feat. Nelly)
 9. Nostalgic
 10. Perfectly Perfect
 11. I Don’t Wanna Be Sad
 12. P.S. I Hate You
 13. Problem Child
 14. I Dream About You (feat. Juliet Simms)

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding