Wolfmother – Victorious

Wolfmother – Victorious

Tame Impala ging na goed overleg tussen alle leden van volledige band naar soloartiest. Panic! At The Disco bleef met één officieel bandlid over, nadat de rest van de formatie de naam de rug toe keerde. Wolfmother zag in de afgelopen tien jaar zoveel wisseling in bezetting dat zanger Andrew Stockdale het enig overgebleven gezicht van de band is geworden. Is Wolfmother nu een soloartiest met begeleiding of is het een band? Moet Stockdale onder eigen naam verder of niet? Deze overdenkingen hebben geleid tot een album wat net zo wispelturig is.

De plaat trapt af met het knallende “The Love That You Give”. Een strakke, pakkende track die net als het titelloze debuutalbum de luisteraar terug neemt naar de jaren ‘70. De songs bestaan veelal uit Guitar Hero materiaal: scherpe hooks, energieke solo’s en gierende vocalen met in de achtergrond een orgel. Zo zijn inspiratiebronnen Black Sabbath, The Who en Led Zeppelin nooit ver weg.

De tegenvaller zit in de besluiteloosheid. Snelle nummers worden afgewisseld met wat kalmer werk, waarna de energie in ongelijke hoeveelheden wordt toegepast. De geleidelijke opbouw van de songs doet vermoeden dat de nummers als “Happy Face” langzaam tot stand zijn gekomen, maar plannen zijn gewijzigd en Stockdale halverwege het schrijven besloot dat er wel wat meer vaart achter kon.

Desalniettemin weet de act van Down-Under prima hoe de jaren ’70 sferen nagebootst kunnen worden. Ook als er akoestische gitaren ingezet worden, zijn het de simpele meezing-refreinen als in “Pretty Peggy” die er alsnog een publieksfavoriet van kunnen maken. De inspiratiebronnen liggen er soms wat dik bovenop en klinkt de plaat alsof we alles al eens gehoord hebben, maar dat maakt de sound die Victorious er op na laat niet minder op.

Beoordeling: 7

Ongeacht hoeveel verschillende drummers er op de plaat terug komen, ongeacht hoeveel gezichten Wolfmother telt, de nostalgicus die in Stockdale schuilgaat, zorgt voor ongelofelijk fijne hardrock. Victorious is soms kalm, maar mee-zing materiaal, en soms hard, ruig luchtgitaarwerk. Niet veel nieuws, maar wel ongelofelijk lekker.

Releasedatum: 19 februari 2016
Label: Universal Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTuneswolfmother-victorious-2015-billboard-650x650


Tracklist:

  1. The Love That You Give
  2. Victorious
  3. Baroness
  4. Pretty Peggy
  5. City Lights
  6. The Simple Life
  7. Best Of A Bad Situation
  8. Gypsy Caravan
  9. Happy Face
  10. Eye Of The Beholder
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding