Twenty One Pilots in 013

Twenty One Pilots


Twenty One Pilots in 013

Afgelopen november stond Twenty One Pilots nog in TivoliVredenburg, maar gisteren maakte de band alweer een terugkeer naar Nederland. Dit keer werd de zaal van een uitverkocht en dus stampvol 013 aangedaan. Het voorprogramma werd deze avond verzorgd door Drummakid.

Het is de eer aan de Nederlandse Drummakid om het publiek op te warmen. Eddy Addai, want zo heet de rapper, drumt voor Typhoon, maar bracht vorig jaar ook een solo-EP uit met de naam ‘’Out Of The Blacc’’. Hoewel de muziek niet helemaal in hetzelfde straatje past als het hoofdprogramma van vanavond, weet de rapper het publiek wel aardig te entertainen met zijn aanstekelijke beats.

DSC_0112 960x640 ds

Om iets over negen beklimt Twenty One Pilots het podium. De band heeft het afgelopen jaar een behoorlijke live reputatie op weten te bouwen, dus de verwachtingen zijn hoog. Het duo, gehuld in donkere kleding en maskers, knalt het optreden in met de track ‘’HeavyDirtySoul’’, het openingsnummer van het laatste studioalbum Blurryface. Meteen zit de stemming er goed in. Tyler Joseph beweegt dynamisch over het podium en Josh Dun drumt alsof zijn leven ervan af hangt. Vanaf de eerste seconde is het publiek geboeid en wordt luidkeels meegezongen.

DSC_0300 als slim object1 960x640 ds

Het duo speelt die avond een combinatie van ouder- en nieuw materiaal. In de zaal lijkt geen voorkeur te zijn – elk nummer wordt even hard meegeschreeuwd. Hoogtepunten van de set zijn onder andere het dansnummer ‘’Guns For Hands’’ en de single ‘’Lane Boy’’, waarbij voor het eerst de luchtkanonnen in werking worden gezet. Halverwege het optreden neemt het duo samen plaats op een verhoogd stuk voorop het podium en wordt er een medley gespeeld van onder andere de nummers ‘’Forest’’, ‘’Screen’’ en ‘’Ode To Sleep’’. Ondertussen wordt het publiek getrakteerd op een indrukwekkende lichtshow.

Opvallend aan het optreden is dat na elk nummer kort de lichten uitgaan. Hoewel het als afleidend beschouwd zou kunnen worden, zorgt het er nu juist voor dat iedereen in de zaal bij de les blijft. Daarnaast valt ook op dat het optreden maar een handvol keer wordt onderbroken voor een praatje. Tijdens het optreden wordt ook voldoende de aandacht op Josh Dun gevestigd. Hij drumt bijvoorbeeld op een speciaal klein drumstel dat door het publiek wordt vastgehouden. Tijdens de show verdwijnt Tyler Joseph vaak genoeg kort van het podium, waardoor de volle aandacht naar de drummer gaat.

DSC_0250 als slim object1 960x640 ds

Een ander hoogtepunt is het nummer ‘’Car Radio’’, dat briljant wordt opgebouwd. Ook bij deze track worden de luchtkanonnen weer ingezet, wat voor een spectaculair effect zorgt en het geheel net nog even specialer maakt. Joseph klimt halverwege de zaal in een pilaar en laat daar de laatste noten horen. Uiteindelijk wordt een uit twee nummers bestaande toegift gegeven. Joseph’s rauwe uithaal in ‘’Goner’’ bezorgt de hele zaal kippenvel en ‘’Trees’’ is de perfecte afsluiter. De heren maken met hun voortreffelijk in elkaar stekende setlist en energieke podium-performance de verwachtingen meer dan waar.

Fotogalerij

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding