Tonight Alive in de Melkweg

Tonight Alive


Tonight Alive in de Melkweg

Op zondag 14 februari maakten de leden van Tonight Alive hun terugkeer naar Nederland. Het optreden vond plaats in de oude zaal van de Amsterdamse Melkweg – geen onbekend terrein meer voor de band dus. Het voorprogramma werd op deze Valentijnsdag-avond verzorgd door Milk Teeth.

Milk Teeth bijt het spits af. De Britse band maakt punkrock, maar in de muziek zijn ook invloeden van grunge te horen. Het drietal wist in april een platencontract binnen te slepen bij Hopeless Records en bracht vorige maand hun debuutalbum Vile Child uit. Hoewel het op muzikaal gebied best aardig klinkt, weet de band niet te overtuigen. De leden proberen contact te zoeken met het publiek, maar zijn hier nogal teruggetrokken in, waardoor de plank eigenlijk net misgeslagen wordt.

1

Om tien over half 9 is het tijd voor de band waarvoor iedereen gekomen is: Tonight Alive. Het vijftal uit Australië knalt gewaagd de set in met het nieuwe nummer ‘’To Be Free’’, een track die zal verschijnen op het aankomende studioalbum Limitless. Direct is duidelijk dat de band absoluut geen verkeerde keuze heeft gemaakt door met dit nummer te starten. Het grootste gedeelte van het publiek blijkt het nummer al volledig uit zijn hoofd te kennen en de energie zit er vanaf de eerste seconde goed in. Zelfs Jenna McDougall lijkt er even verbaast over te zijn. Het geluk straalt van het gezicht van de 23-jarige zangeres af terwijl ze enthousiast over het podium beweegt. Na het openingsnummer wordt teruggegrepen op materiaal van het laatste studioalbum The Other Side. De nummers ”The Fire”, ”The Ocean”, ”Hell And Back” en ”Bathwater” volgen elkaar in razendsnel tempo op.

5

Daarna besluit de band wat ouder materiaal ten gehore te brengen. Gekozen wordt voor het nummer ”Amelia”, afkomstig van het debuutalbum What Are You So Scared Of?. McDougall vertelt dat het nummer voor haar persoonlijk erg bijzonder is, omdat het de eerste track is die voor een diepe connectie met de fans zorgde. Vervolgens wordt ook de titeltrack van de plaat gespeeld. Hier en daar laat de zangeres wat schoonheidsfoutjes los, maar dit wordt haar door haar enthousiasme en dankbaarheid al snel vergeven. Na de titeltrack wordt een rustmoment ingelast, waarbij alleen McDougall en gitarist Whakaio Taahi op het podium blijven staan. Het duo neemt vooraan op het podium plaats en laat vervolgens zittend de akoestische versies van de nummers ”Complexes” en ”The Other Side” horen.

Na het rustmoment verschijnen alle bandleden weer op het podium. Opvallend is dat nu ook Cam Adler weer wakker lijkt te zijn. De bassist stond tijdens het eerste gedeelte van de set vooral glazig het publiek in te staren, maar zorgt nu ook weer voor wat pit in het optreden. Daarna blijkt dat niet alleen de nieuwe track ”To Be Free” het goed doet. De band brengt die avond nog een aantal nieuwe nummers ten gehore: ”Human Interaction”, ”Drive” en ”How Does It Feel?”. De nummers passen beter dan verwacht tussen het oudere materiaal en worden allemaal luidkeels meegezongen. Ook het nummer ”The Edge”, soundtrack van The Amazing Spider-Man 2, doet het enorm goed.

10

Tegen het einde van de set speelt de band nog een cover van het bekende nummer ”When You Say Nothing At All”. Favoriet onder het publiek blijven toch wel duidelijk de nummers van het studioalbum The Other Side. Hoogtepunt van de set is dan ook het krachtige ”Don’t Wish”. Uiteindelijk wordt het geheel afgesloten met ”Lonely Girl”, het publiek meer dan tevreden achterlatend.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding