Touché Amoré – Condolences / Available EP

Touche Amore


Touché Amoré – Condolences / Available EP

De Amerikaanse post-hardcoreband Touché Amoré is heer en meester in het uitbrengen van nieuwe, unieke muziek. Er gaat geen jaar voorbij zonder dat de band een release met enkele nieuwe tracks uitbrengt. Ook dit jaar openen ze met de release van een flexi 7” EP, met twee tracks.

“Condolences” is een nummer wat voor Touché Amoré fans bekend in de oren zal klinken. De band bracht dit nummer uit als sombere pianoversie op hun bijzonder populaire album Parting The Sea Between Brightness And Me. Dit keer heeft de band een versie gemaakt met de hele band erbij. Het nummer krijgt hierdoor veel sterkere dynamiek en de emotionele passage van frontman Jeremy Bolm komt zo nog sterker tot zijn recht.

Op de andere kant van de plaat staat een verrassende cover van het nummer “Available” van de indie rock band The National. Instrumentaal gezien klinkt de cover bijna noot voor noot hetzelfde, maar met een klein snufje Touché Amoré, dat bijvoorbeeld te horen is in de brommende bastoon. Uniek aan de cover is dat we Jeremy Bolm hier wonderbaarlijk genoeg melodisch horen zingen. De stijl van de cover ligt net buiten het straatje van het normale repertoire van de band, waardoor je een nog niet vaak eerder gehoorde kant van de band ervaart.

Beoordeling: 8

Touché Amoré heeft deze twee nummers gebundeld op een flexibele vinyl plaat, dat eigenlijk meer bedoeld is voor de looks dan voor de muziek. Maar de muziek die erop staat is ook voor de band vrij uniek. Voor een band die wel vaker losse nummers uitbrengt is deze EP een kleine uitblinker. Met een lengte van 3 minuten en 22 seconden behoort de cover van “Available” ook tot de langere nummers van de band, maar het verveelt zeker niet.

Touché Amoré speelt op zondag 28 februari op het Togetherfest in de Effenaar in Eindhoven, samen met onder andere Gorilla Biscuits en Modern Life Is War. Mocht je deze nummers live willen horen, kaarten voor deze show zijn nog steeds verkrijgbaar via de site van Effenaar.

Releasedatum: 14 januari 2016
Label: No Sleep Records
Verkrijgbaar via: Kingsroadmerch, iTunes, Spotify

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding