Hinds – Leave Me Alone

Hopes Die Last


Hinds – Leave Me Alone

In de vroege dagen van Hinds opereerden deze vrouwen nog onder de naam Deers. Dit was tot de Canadese groep The Dears vriendelijk, toch dringend verzocht hier verandering in te brengen. Hier kwam een hoop kritiek gebaseerd op geslacht en uiterlijk bij, bovenop de standaard ongevraagde aandacht tijdens het uitgaan. Hierdoor besloot het Spaanse viertal hun plannen voor een feestelijk album opzij te schuiven en in plaats daarvan een boodschap uit te dragen: Leave Me Alone.

Ondanks de vibe die de band met de albumtitel uit wil stralen, omschrijven de leden de songs als “the twelve faces of love”. Van die ene rare avond in de schuur van een boerderij in “Castigadas en el Granero” tot een liefdesverklaring in “Walking Home”. Opvallend is dat er in de songs over liefde bijna geen gebruik van de verhouding tussen tegenovergestelde geslachten gemaakt wordt. In “Chili Town” wordt er met mannen geflirt, maar in “I’ll Be Your Man” willen de meiden de vrouwelijke luisteraar overtuigen dat een vriendin beter is dan een vriend. Verder zijn de teksten veelal geslachtsneutraal.

De sound van Hinds doet weliswaar denken aan jaren ’60 nostalgie, de daadwerkelijke inspiratiebronnen liggen echter in het heden. Zelf noemen de dames artiesten als Mac Demarco en The Strokes als grote invloeden, maar ook Wavves en The Vaccines lijken een weg in de muziek van het viertal gevonden te hebben. Dit komt samen in een lo-fi geluid met zomerse gitaarloopjes, ijzersterke melodieën en algeheel charmante songs.

Het schrijven van akkoordenprogressies is niet de sterkste kant van de band. Deze lijken namelijk veel op elkaar en vallen geregeld in herhaling. Dit maken de vrouwen goed met de vocalen. De individuele zanglijnen zijn al ontzettend pakkend en charmant, maar als zangeressen Carlotta Cosials en Ana Perrote hun melodieën door elkaar gooien ontstaat er een sterke, soms kanon achtige, harmonie welke perfect op de simpele, zonnige gitaarpartijen aansluiten.

Beoordeling: 7.5

De titel en de teksten wijzen sterk op menselijke tegenstrijdigheid, toch is er geen twijfel over mogelijk dat Leave Me Alone een geslaagd debuut is. Dit Spaanse viertal is niet bang om een statement te maken om vervolgens alsnog hun eigen ding te doen. Ondanks de minder spectaculaire instrumentalia, levert Hinds levert zomers, zelfverzekerd en ijzersterk debuut.

Releasedatum: 8 januari 2016
Label: Lucky Number
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:hinds-leave-me-alone-cover

  1. Garden
  2. Fat Calmed Kiddos
  3. Warts
  4. Easy
  5. Castigadas En El Granero
  6. Solar Gap
  7. Chili Town
  8. Bamboo
  9. San Diego
  10. And I Will Send Your Flowers Back
  11. I’ll Be Your Man
  12. Walking Home
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding