John Coffey in Gebr. De Nobel

John Coffey


John Coffey in Gebr. De Nobel

2015 was een goed jaar voor Nederlands eigen John Coffey. Een dijk van een plaat uitbrengen in februari, een viraal filmpje in juni, Vans Warped Tour in Londen en een uitverkocht Paradiso in oktober. Om alles af te sluiten een clubtour. Deze brengt ons vanavond in Gebr. De Nobel in Leiden.

De avond wordt geopend door het Britse Black Peaks. Het viertal slaat een burg tussen de schreeuw- en zang combinatie van John Coffey en de jazzy breakdowns a la Between The Buried and Me. Hoewel de muzikanten hun uiterste best doen om een goede show neer te zetten, lijkt het Leidse publiek niet onder de indruk van de lange, complexe songs waardoor de overtuigende crowd engagement van de band niet optimaal uitpakt.

Dit wordt tijdens de hoofd act meer dan goed gemaakt. Vanaf opener “Broke Neck” draait de kolkende menigte door de zaal. Zo duiken de diverse leden van de band de zaal in, doet zanger David nog een poging om de handen van het publiek de hele zaal rond te gaan en lijkt ook de security weinig behoefte te hebben om de stage invaders en crowdsurfers een halt toe te roepen, zoals het hoort.

Ook de liefde voor Black Peaks waar het aan het begin van de avond aan ontbrak, komt als nog naar boven als diens zanger een formidabel saxofoon intermezzo verzorgt, de zaal in duikt en de rest van de support act ook nog even de bühne op geroepen wordt voor een cover van Nirvana’s “Breed”. Een toegift blijft uit vanavond, maar het publiek gaat overduidelijk tevreden naar huis.

De relatief nieuwe zaal waar het optreden plaats vindt (een paar weken terug vierde de Gebr. de Nobel hun eerste verjaardag), is een goedgevulde, prachtige locatie. Met twee balkons waar ballonnen afgegooid worden, een fantastisch geluid waardoor niet alleen de energie maar ook de rustmomenten tot hun recht komen.

Dat John Coffey hun enerverende momenten heeft gehad dit jaar is niet in twijfel te trekken. Des te geweldig is het om te zien dat de mannen nog genoeg puf over hebben om het jaar met zulke energieke shows af te sluiten. Kalme momenten zijn aanwezig maar uiteindelijk is het een geweldige avond vol zweet, bier en blauwe plekken.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding