Ellie Goulding – Delirium

Ellie Goulding


Ellie Goulding – Delirium

Wie een blik werpt op de tracklist van Delirium, het nieuwe album van de Britse zangeres Ellie Goulding, zal versteld staan. De luxe versie van de plaat telt maar liefst 22 songs, bij elkaar goed voor een uur en achttien minuten aan nieuw materiaal. Ook de standaard editie levert met zestien songs 55 minuten aan nieuwe muziek op.

Het onvermijdelijke met zo een hoog aantal nieuwe nummers lijkt op deze plaat van toepassing. Namelijk dat de kwaliteit aan de kwantiteit ten onder is gegaan. In plaats van kieskeurig te zijn geweest bij het samenstellen van de plaat, heeft Goulding er voor gekozen zo veel mogelijk songs uit te brengen met als resultaat dat de kwalitatief betere songs als “Holding of For Life” in de schaduw van de dertien-in-een-dozein popliedjes staan. Ook is het luisteren naar de plaat als geheel een ongemakkelijk lange zit.

Delirium moet dan ook niet als volledige plaat geluisterd worden. Het album bestaat uit losse singeltjes, en stuk voor stuk zijn het pogingen om bovenaan de hitlijsten te komen. Dat lukt best aardig. De vrolijke melodieën, chart-vriendelijke synthesizers en pakkende ritmes maken dat bijna alle tracks op Delirium het succes van “Love Me Like You Do” en “On My Mind” op kunnen volgen.

De lengte van de plaat komt uiteraard met een aantal missers o.a. door het ietwat schelle fluitje in “Keep on Dancin” en de verschrikkelijke stemvervorming in “We Can’t Move to This”. Ondanks een sterk team van producenten en songwriters, waaronder Tove Lo, Greg Kurstin (Foster the People, Lana Del Rey) en May Martin (Taylor Swift, The Weeknd, Backstreet Boys) valt het aantal van dit soort uitglijders tegen.

Beoordeling: 6,5

Er staan weliswaar mindere momenten tussen, maar de plaat gaat er niet aan onderdoor als er eens een nummer geskipt wordt. Als de narigheid doorgespoeld wordt, blijven van de zestien nummers op de standaard editie twaalf dansbare hitjes over, waardoor de lengte van de plaat ook meteen is opgelost.

Releasedatum: 6 november 2015
Label: Polydor
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:ellie-goulding-delirium-deluxe-320-kbps-download

 1. Intro (Delirium)
 2. Aftertaste
 3. Something In The Way You Move
 4. Keep On Dancin’
 5. On My Mind
 6. Around U
 7. Codes
 8. Holding On For Life
 9. Love Me Like You Do
 10. Don’t Need Nobody
 11. Don’t Panic
 12. We Can’t Move To This
 13. Army
 14. Lost And Found
 15. Devotion
 16. Scream It Out
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding