Twenty One Pilots en Jeremy Loops in TivoliVredenburg

Twenty One Pilots


Twenty One Pilots en Jeremy Loops in TivoliVredenburg

Eerder dit jaar bracht het Twenty One Pilots hun nieuwste album Blurryface uit via Fueled By Ramen. Ter promotie van hun tweede major release trekt het Amerikaanse duo door Europa en stoppen ze op 13 november in het Utrechtse TivoliVredenburg. Met Blurryface schept de band hoge verwachtingen, kunnen ze deze live ook waarmaken?

De Zuid-Afrikaanse Jeremy Loops opent de avond in een uitverkochte Ronda, de zaal met de grootste capaciteit in TivoliVredenburg. Ten overstaan van 2000 man betreedt Loops het podium alleen en hij stelt zich netjes voor. Met behulp van een loop pedal neemt de folkmuzikant ter plekke verschillende lagen op, die samen dynamische en complete nummers vormen. De lagen bestaan uit onder meer gitaar, mondharmonica, beatboxing, zang en er komt zelfs kinderspeelgoed aan te pas. Daarnaast wordt ook het publiek erbij betrokken.

_DSC1968 als slim object1 960x640 ds

Wanneer hij vergezeld wordt door drie andere muzikanten, die verschillende instrumenten met elkaar afwisselen, straalt het plezier en de positiviteit er echt vanaf. De levendige sfeer slaat direct over op de toeschouwers. Wanneer Loops vraagt of het publiek al is opgewarmd, klinkt er dan ook een overtuigend applaus en veel gejuich. Met nummers als “Down South” en “My Shoes” laat de groep met hun unieke show een diepe indruk achter. In februari verschijnt het debuutalbum Trading Change in Europa, wat wordt gevierd met een Europese tour die op 23 februari stopt in de Amsterdamse Melkweg.

Nadat het podium in ruim een half uur omgebouwd is, is het tijd voor de grensverleggende hoofdact. De heren van Twenty One Pilots staan bekend om het mixen van verschillende muziekgenres en -stijlen zonder zich daarbij iets aan te trekken van de standaarden. Zodra het tweetal, gehuld in donkere kleding en maskers, het podium opkomt wordt gestart met albumopener “Heavydirtysoul”. Het strakke samenspel is iets dat direct opvalt. De band is razend populair, zo blijkt tevens uit het feit dat de hele zaal alle nummers van het eerste tot het laatste woord meezingt. Van Elvis Presley’s “Can’t Help Falling In Love” tot het oude en nieuwe materiaal, alles valt goed bij het publiek in de smaak.

_DSC2174 als slim object1 960x640 ds

Het is een goed lopende show die slechts een handvol keren wordt onderbroken wanneer zanger Tyler Joseph zijn fans en drummer Joshua Dun bedankt. Verder wordt het publiek bij de show betrokken door plateau’s met daarop beide bandleden te dragen en loopt Joseph tijdens het nummer “Car Radio” naar het balkon om op de rand verder te zingen.

Naast het combineren van verschillende genres, vindt Twenty One Pilots ook een perfecte balans tussen genuanceerd en bombastisch, subtiel en luid, ingetogen en opgewekt. Met een flinke dosis talent, een gedetailleerde lichtshow, confetti en een uitzonderlijke stage presence zorgt de band voor één van de beste shows die je ooit zult zien.

Op 16 februari keert de band terug naar Nederland voor een optreden in 013, Tilburg. Tickets kosten €24,- en zijn via deze link verkrijgbaar. Wees er snel bij voordat ook deze show uitverkoopt!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding