The Wombats in TivoliVredenburg

The Wombats in TivoliVredenburg

De leden van The Wombats hebben begrepen dat het concept van afstand sterk aan een land gebonden is. Waar een vier uur durende rit voor een concert in het Verenigd Koninkrijk heel normaal is, vinden we in Nederland anderhalf uur al lang. Met vier optredens in de Lage Landen beperken de Britten en de Noor de reistijd voor Nederlandse fans en hebben meer mensen tijd en geld over voor een avondje pogoën.

Het Noorse Kid Astray verzorgt de opwarming. Het zestal brengt disco anno 2015 door een brug te slaan tussen de stijlen van The Wombats en The 1975. Dit levert een hoop meeklap momenten en de mogelijkheid voor wat bescheiden dansjes op. De lichte indie-pop van de formatie slaat helaas maar bij een beperkte hoeveelheid bezoekers aan. Op sommige momenten kommen sommige leden dan ook wat uit het veld geslagen over, maar ze blijven toch onverminderd hun best doen om zo veel mogelijk energie uit zichzelf en uit het publiek te persen.

The Wombats hebben een duidelijke opening-midden-slot structuur in hun show. De aftrap bestaat uit een nette mix van de drie albums, het middenstuk wordt voornamelijk gebruikt om Glitterbug aan de man te brengen en het slot bestaat uit de hitjes. Vroeg op de avond ondergaat Tord Øverland-Knudsen wat problemen met de basgitaar en Matthew Murphy heeft af en toe vocale uitglijders maar verzorgen toch een sterk staaltje vermaak.

Het publiek in de volle staal pogoot vanaf de eerste noot met het drietal mee. Dit blaast zich uiteindelijk op tot de nachtmerrie van de security medewerkers. Het is Patricia die als eerste op de handen van het publiek word gedragen. Niet veel later volgen er meer en beginnen de pitten zich ook te openen. De chaos explodeert als de stage invaders in grote getalen in beeld komen. De bewaking weet de stagedivers in toom te houden maar zodra een jarige bezoeker, die door bassist Tord het podium op gehaald wordt, wordt het podium bestormd tot op een punt waar de security zelfs frontman Murphy van het podium af wil halen. De band besluit echter niet mee te werken en verlengt de show met een geïmproviseerd stukje gitaar gezelligheid.

De avond in Utrecht heeft voor de rest van de Nederlandse concerten van The Wombats de lat behoorlijk hoog gelegd. Niet alleen de sfeer is vanavond uitstekend, ook muzikaal steekt het optreden in de Ronda prima in elkaar. Terwijl we in Utrecht nog nagenieten bij de afterparty, kunnen Groningen, Den Haag en Eindhoven hun borst vast nat maken.

Stage Invaders tonight in Utrecht!!! Loved it xxx 👽

Ein von The Wombats (@wombatsofficial) gepostetes Foto am

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding