Our Last Night in Melkweg

Our Last Night


Our Last Night in Melkweg

Afgelopen zomer heeft de jonge post-hardcoreband Our Last Night hun vijfde studioalbum Younger Dreams uitgebracht. Dit is het eerste album dat de band in eigen beheer uitbrengt. Zijn voorgangers verschenen via Epitaph Records, maar tot grote vreugde van de band liep het contract in 2013 af. Nu doet het viertal precies wat zij willen en dat betekent natuurlijk ook dat ze een bezoekje brengen aan onze hoofdstad. Op woensdag 4 november trad de band op in Melkweg, Amsterdam.

Het Britse Crooks krijgt de eer de avond te openen. Om exact 20:00 betreden zanger Josh en drummer Jack het podium tijdens het rustige intro. Al snel voegen de andere bandleden zich bij de rest en komt er meer energie los. Misschien iets te veel, de zanger verliest namelijk zijn evenwicht en valt, maar weet zich snel te herpakken. Midden in de set wordt er een nummer afgebroken door de drummer, wat zorgt voor een ongemakkelijke stilte. De groep start het nummer vervolgens opnieuw in en speelt tegen het einde vol overgave, maar weet helaas geen diepe indruk achter te laten op het publiek.

_DSC1459 als slim object1 960x640 ds

Waar Crooks te wensen overlaat, weten de heren van Palisades dubbel en dwars te compenseren. De uit New Jersey-afkomstige electronicoreband combineert post-hardcore met elektronische muziek en heeft in sommige nummers zelfs een R&B-achtig randje. Begin dit jaar verscheen het tweede studioalbum Mind Games via Rise Records, dat in verschillende hitlijsten terecht kwam. Vanaf de eerste seconde maakt het vijftal, onder leiding van frontman Louis Miceli, er een feestje van en bereikt daarmee hun doel: “We’re here to fucking party, so that’s exactly what we’re going to do!”. Halverwege de set ontstaat de eerste mosh pit van de avond en is de toon gezet. De band laat het publiek tevreden en goed opgewarmd achter.

_DSC1485 als slim object1 960x640 ds

Om precies 21:15 is het tijd voor de hoofdact: Our Last Night! Het Amerikaanse viertal begint de set met de opener van Younger Dreams, “Prisoners”, en het publiek zingt uit volle borst mee. Het wordt al snel duidelijk dat de samenstelling van de setlist goed balanceert tussen nieuw en ouder materiaal. Na “I’ve Never Felt This Way Before” en “Fate” gaat de band verder met “Road To The Throne”. Tijdens deze nummers valt echter wel op dat zanger Trevor Wentworth vanavond niet erg goed bij stem is. Zijn broer en gitarist Matthew weet dit gelukkig op te vangen en is de betere zanger de avond.

Na de Summer Of Covers, waarbij de band eigen versies van een flink aantal popnummers uitbracht, is een cover in de set ook onmisbaar geworden. Gelukkig voor de fans wordt er deze avond een cover van Katy Perry’s “Dark Horse” ten gehore gebracht. Our Last Night is een band die zichtbaar gevoed wordt door de interactie met het publiek en de frontman laat dan ook weten dat hij meer energie verwacht van zijn fans, die hem dan ook snel tevreden stellen.

Hoewel dit niet de meest strakke show is, weet de band er toch een memorabele avond van te maken en gaat het merendeel van de fans tevreden naar huis.

Fotogalerij:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding