Enter Shikari – The Mindsweep: Hospitalised

Enter Shikari


Enter Shikari – The Mindsweep: Hospitalised

Dat de jongens van Enter Shikari fans van elektronische muziek zijn, is al bekend sinds hun debuut Take to the Skies uit 2007. Nu hebben de heren in samenwerking met dertien artiesten van Hosptal Records hun vierde plaat veranderd in een Drum’n’Bass album: The Mindsweep: Hospilatised.

De eerste indruk is niet verrassend: de post-hardcore met elektronische invloeden leent zich perfect voor de Drum’n’Bass. “Anaesthetist” is in de remix van Reso nog lekkerder om naar te luisteren. Door het slimme mixen van de vocalen heeft bevat het nummer ook nog steeds de politiek getinte boodschap. Ook de remix van “There’s a Price on Your Head” door Danny Byrd is ronduit indrukwekkend, vanwege de gladgestreken ritmes in vergelijking met  de georganiseerde chaos in het origineel.

De nadelen zitten in het grote aantal artiesten dat zich over de nummers van Enter Shikari ontfermd heeft. Zo probeert Bop in de remix van “Myopia” zich van het gros te onderscheiden, maar met een rommelig resultaat. Tevens is het jammer dat, omdat alle dertien dj’s en producenten hun eigen ding doen, de nummers niet vloeiend aan elkaar zijn gemixt.

Uiteindelijk komen de remixen van S.P.Y., Reso en Urbandawn als favorieten uit de bus. Laatst genoemde is een vermakelijke bonus in de vorm van de DnB variant op “Slipshod”. Het was aan London Elektricity om aan “Dear Future Historians…” te knutselen. Ondanks dat het nummer geen makkelijk materiaal is om een club equivalent van te maken, is ook deze mix verbazend goed gelukt.

Beoordeling: 7

De conclusie is, in tegenstelling tot de eerste indruk, wel een verrassende: De lekkerste, meest succesvolle remixen zijn niet per se die van de nummers waar al de meeste elektronica in zitten. Uiteraard zijn er mindere experimenten maar over de plaat in het algemeen heeft de liefde voor elektronica een heerlijk dansbaar resultaat opgeleverd, zonder de typische Enter Shikari sound te verliezen.

Releasedatum: 30 oktober 2015
Label: PIAS
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

 1. The Appeal & The Mindsweep I (Metrik remix)Enter-Shikari-The-Mindsweep-Hospitalised-cover
 2. The One True Colour (Keeno remix)
 3. Anaesthetist (Reso remix)
 4. The Last Garrison (S.P.Y remix)
 5. Never Let Go Of The Microscope (Etherwood remix)
 6. Myopia (Bop remix)
 7. Torn Apart (Hugh Hardie remix)
 8. Interlude (The Erised remix)
 9. The Bank Of England (Lynx remix)
 10. There’s A Price On Your Head (Danny Byrd remix)
 11. Dear Future Historians (London Elektricity remix)
 12. The Appeal & The Mindsweep II (Krakota remix)
 13. Slipshod (Urbandawn remix)
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding