Deerhunter – Fading Frontier

Defeater


Deerhunter – Fading Frontier

Voor Bradford Cox begon 2015 niet heel erg positief. Tijdens het uitlaten van zijn hond Faulkner werd de zanger van Deerhunter geraakt door een auto. Volgens Cox zijn plattegrond van invloeden heeft dit voorval een grote rol gespeeld bij het maken van Fading Frontier. Hem kennende kan de manier waarop het ongeluk naar voren komt nog verrassend zijn.

Ironisch genoeg heeft het ongeluk er voor gezorgd dat Fading Frontier redelijk zorgeloos en opbeurend klinkt. Door middel van vrolijke gitaar riedeltjes, dromerige maar pakkende synths en melodieën en titels als „Living My Life“ en „Take Care“ laat Bradford zien dat hij prima hersteld is.

De dromerigheid is niet het enige herkenbare. Ook in de combinatie van tekst en muziek is de typische humor van Bradford terug te vinden. Zo is meest duistere nummer „Leather and Wood“ dankzij teksten als „I believe we can die, I believe we can live again“ een van de meest optimistische terwijl het extreem pakkende „Snakeskin“ het Syndroom van Marfan behandeld en hierdoor juist heel zwartgallig kan zijn.

Wat minder terugkomt in vergelijking met ander werk, is het ambient aspect van Deerhunter. Hierdoor is de sound veel toegankelijker geworden. Waar op Cryptograms (2007) nog regenwoud geluiden gebruikt zijn, en Monomania (2013) vol energie zit, klinkt Fading Frontier een stuk voorzichtiger. De avontuurlijke geluidseffecten blijven beperkt tot bliepjes in „Leather and Wood“ terwijl de rest van de plaat weinig gedurfde effecten bevat.

Beoordeling: 7,5

Voorzichtig was het sleutelwoord bij het maken van Fading Frontier. Dit resulteert in een type Deehunter voor beginners. Met een lager Ambient gehalte en de indie rock liedjes met pakkende melodieën en dromerige, zorgeloze synthesizers hebben Cox en zijn kompanen een minder interessant, maar wel erg lekker album in handen.

Releasedatum: 16 oktober 2015
Label: 4AD
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunesFading Frontier Deerhunter


Tracklist:

  1. All The Same
  2. Living My Life
  3. Breaker
  4. Duplex Planet
  5. Take Care
  6. Leather and Wood
  7. Snakeskin
  8. Ad Astra
  9. Carrion
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding