Mayday Parade – Black Lines

Mayday Parade


Mayday Parade – Black Lines

Commodore Dereck Sanders en zijn crew zijn terug. Na Monsters in The Closet is er een vijfde schip aan de kade van Mayday Parade toegevoegd. Of de naam Black Lines als een zwarte vlag piraterij impliceert is een fascinerende gedachte.

Als onverschrokken zeevaarders onder donkere wolken trappen de heren de plaat af. “One Of Them Will Destroy The Other” (met Dan Lambton van Real Friends als scheepsjongen) klinkt agressiever dan verwacht. Ook op kalmere wateren past Mayday Parade de zeilen aan, waardoor er zo veel mogelijk uit de situatie gehaald kan worden. Een mooi voorbeeld hiervan vind plaats in “Just Out of Reach”, waarin een relatief relaxed nummer slim opgebouwd wordt naar een explosieve bridge, met een piano einde.

Met poppunk als thuishaven zijn er toch invloeden van andere genres terug te vinden. Zo bevatten verschillende songs knipogen naar het verleden middels goeie ouwe emo en recht toe, recht aan alternatieve rock. Toch lijken de risico’s en ruigere zeeën vaak buiten kijf. Met o.a. “Letting Go” en “Narrow” bevat de plaat veel kalme intro’s en nummers die lekker weg luisteren. Van piraterij dus geen sprake (interpreteer dat als meer heavy muziek, of een drastische wijziging van stijl, zo u wilt).

In “Let’s Be Honest” klinkt de zin “I’m a sinking ship”. Dit heeft duidelijk geen betrekking op de muziek van Mayday Parade. Black Lines is goed zeewaardig gemaakt. Naast de agressieve opener en kalme songs, is “Let’s Be Honest” zowaar een type alternatief hitje. Al de genoemde eigenschappen brengen echter niks nieuws aan de horizon. Uiteindelijk is Black Lines een product van die zelfde Mayday Parade met een voorliefde voor pakkende poppy melodieën en verbroederende gitaarmuziek.

Beoordeling: 7.5

Dat Mayday Parade niet heel veelzijdig is, is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is de slimme aanpak waarmee de band een plaat in elkaar heeft gezet: onverschrokken, strategisch en opportunistisch. Black Lines is een indrukwekkender vaartuig geworden dan voor mogelijk werd gehouden.

Releasedatum: 9 oktober 2015
Label: Fearless Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Mayday Parade Black Lines

1. One Of Them Will Destory The Other (Feat. Dan Lambton)
2. Just Out Of Reach
3. Hollow
4. Letting Go
5. Let’s Be Honest
6. Keep In Mind, Transmogrification Is A New Technology
7. Narrow
8. Underneath The Tide
9. All On Me
10. Until You’re Big Enough
11. Look Up And See Infinity, Look Down And See Nothing
12. One Of Us

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding