Fall Out Boy in de HMH

Fall Out Boy


Fall Out Boy in de HMH

Na hun pauze heeft Fall Out Boy het roer flink omgegooid: meer pop, meer elektronica, meer grootsheid en meer toegankelijkheid voor het grote publiek. Dit is aardig uitgepakt: American Beauty/ American Psycho is best goed ontvangen. Met hun zesde album op zak komen Patrick, Pete, Joe en Andy terug naar Nederland om de fans van een avondje vermaak te voorzien.

Het is vanavond aan Charley Marley om de zaal op te warmen. De goedgehumeurde Brit maakt samen met een drummer, gitarist en dj een mix van dance, pop, hiphop en (hoe kan het ook anders met die achternaam) reggae. Zijn vrolijke vibe slaat aan bij het publiek wat die danst na eerste meezing momentje mee met het enthousiasme van de nieuwste act op Pete Wentz zijn platenlabel.

_DSC0171 als slim object1 960x640 ds

Fall Out Boy betreedt de bühne na een intrigerend filmpje vol duisternis, maskers en onheilspellende sferen. Dit blijkt een valse voorbode voor het optreden te zijn want de heren uit Illinois maken er binnen no-time een feest van. Zo laat het viertal zich door een indrukwekkende verzameling aan beeldmateriaal ondersteunen, draait “The Kids Aren’t Alright” helemaal om het publiek en nemen de heren de tijd om midden in het publiek twee akoestische songs te spelen.

_DSC0328 als slim object1 960x640 ds

Het favoriete hitje van weleer, “Sugar We’re Going Down” is de openingstrack, gevolgd door “Irresistible” en een verwarrende mix van oud en nieuw materiaal. De setlist is ogenschijnlijk het product van het niet weten wat voor een publiek de band kan verwachten. Waar de ene avond een groot deel van de menigte voor ouder werk kan komen, is het in Amsterdam het geval dat veel jongeren op de meest recente twee albums afkomen. Met een uitverkochte zaal is de overhand van nieuw materiaal een succesvolle keuze.

Bij aanvang moest er nog even aan het geluid gesleuteld worden, maar naar mate het optreden vordert, wordt het er steeds beter op. De band stond anderhalf jaar geleden ook op de planken van de HMH, en dat bevalt prima. Het formaat van de zaal past bij de grootte van de fanbase die de voormalige poppunk act heeft opgebouwd. Ook met de toenemende toegankelijkheid in de muziek van Fall Out Boy is deze relatief grote locatie een prima plek voor de band.

_DSC0260 als slim object1 960x640 ds

Ondanks dat het er op dat Fall Out Boy niet weet wie ze voor zich hebben, speelt de band prima in op de overduidelijke voorkeur voor het post-hiatus werk van vanavond. De bombast in al het begeleidend beeldmateriaal onderstreept prima de sfeer van de nummers en zo zetten de Amerikanen een optreden van formaat neer.


Fotogallerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding