Set It Off in Luxor Live

Set It Off in Luxor Live

Het was een druk weekend voor Set It Off. Zaterdag traden ze op in Tilburg en afgelopen zondag was het de beurt aan Arnhem voor een concert van de Amerikanen. Waar ze het zaterdag nog in hun eentje moesten doen, namen ze nu wel een voorprogramma mee. De Nederlandse band The Overslept mocht de bovenzaal in Luxor Live opwarmen voor de heren van Set It Off.

De mannen uit Hilversum wisten een energieke set neer te zetten met nummers van hun EP Memory Lane. Ook speelden ze “Where We Want To”, een nummer wat te beluisteren valt op een nieuwe EP  Guidelines. Het publiek zong en bewoog lekker mee op de energiek muziek die ter ore werd gebracht. Na het laatste akkoord verlieten ze het podium en was het wachten op de hoofdact van de avond.

Een klein halfuurtje later betrad Set It Off het podium. Het openingsnummer was het aanstekende “Forever Stuck In Your Youth” gevolgd door het idem aanstekende “The Haunting”. De band had er overduidelijk zin in en dat voelde het publiek ook aan. Luidkeels werd er mee gezongen en bewogen met Cody Carson. Na “N.M.E” en “Wolf In Sheep’s Clothing”, waar Cody het publiek beklom om te stagewalken, was het tijd voor een rustiger gedeelte van het concert in de vorm van “Bleak December” en “Wild Wild World”.

Na een liefdesbetuiging aan Nederland werd er weer energie de zaal in gepompt door de band door “Ancient History” te spelen. Vervolgens kondigden ze hun vertrek aan. “Maar we weten allemaal hoe dat gaat. Jullie schreeuwen dat jullie meer willen en wij komen dan terug”, zei Carson. Dus zo geschiedde, “Bad Guy” werd gespeeld en de band verliet het podium.

Na het gebruikelijke “we want more” keerde alleen de frontman, gewapend met een akoestische gitaar, het podium. Als toegift speelde hij twee nummers akoestisch. Vervolgens voegde de rest van de band zich bij Cody op het podium om mee te spelen met “Why Worry” als afscheidsnummer. Net als het gehele concert was dit nummer vocaal briljant uitgevoerd. Carson beschikt over een meer dan uitstekende stem en heeft dan ook geen muzikale steken laten vallen, wat overigens ook te stellen valt over de rest van de band. Na het concert nam de band ook nog ruim de tijd om een praatje en foto’s te maken met de fans die zich buiten hadden verzameld.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding