3FM Serious Talent On Tour in Hedon

3FM Serious Talent On Tour in Hedon

Afgelopen vrijdag streek het circus van 3FM Serious Talent On Tour neer in het Zwolse Hedon. De radiozender geeft met deze tour een drietal bands de kans om zich te laten zien in de popzalen door heel Nederland. Deze avond leverde een uitverkocht huis op waaruit blijkt dat het met de nog prille bekendheid goed lijkt te gaan.

De avond wordt afgetrapt door Emil Landman wanneer het publiek rustig begint binnen te stromen. Het debuutalbum Colours And Their Things leverde positieve kritieken op. Dat de sympathieke zanger al tourde met Blaudzun en Dotan is niet vreemd. De kleine folkachtige luisterliedjes passen perfect in dat straatje. Ook de fullband songs kennen een sterke dynamiek. Dat er een aantal bezoekers luidruchtig hun week aan het doornemen zijn doet helaas afbreuk aan het optreden. Emil verdient meer respect wanneer hij zijn kleurrijke muzikale verhalen ten gehore brengt.

Vervolgens is het tijd voor een compleet andere sound als Rondé het podium betreed. De indie-pop met electro invloeden zette de band binnen no time op de kaart. De dijk van een hit “Run” leverde ze al een tour op en afgelopen zomer was er bijna geen festival meer waar het vijftal geen acte de présence gaf. Na drie kwartier is er maar één conclusie die getrokken kan worden: volledig terecht. Vanaf de eerste zin die de betoverende frontvrouw Rikki Borgelt zingt pakt ze het publiek in.  Daarnaast komt haar verlegenheid tussen de nummers oprecht over waardoor de band dichtbij en echt blijft. Haar karakteristieke vocalen werken aanstekelijk en geeft de band een compleet eigen geluid. Daarnaast staan ze met oprecht veel plezier op het podium. De pompende baslijnen van Cas Oomen in combinatie met het sterke drumwerk van Sharon Zarr zorgen voor een uiterst stabiele basis. Gitarist Armel Paap en toetsenist Adriaan Persons creëren het volle en grootse geluid. De band is goed in het aanhouden van spanning tijdens de show. Wanneer je als luisteraar lijkt weg te dromen bij de rustige momenten pakt de band je weer bij de strot tijdens een veel knallender refrein. Nummers als “We Are One”, “City Lights” en “Headlights” komen voorbij en natuurlijk ook “Run”. De show doet smachten naar het debuutalbum, want die is er nog niet eens. Wanneer Rondé zich blijft door ontwikkelen op deze manier lijkt een route zoals Kensington die heeft afgelegd niet ver weg.

Afsluiter van deze avond is het Groningse Orange Skyline. Het viertal timmert sinds 2012 aan de weg en dat gaat ze behoorlijk goed af. De jonge honden maken indie met een vleugje britpop. Vanaf de eerste minuut staat zanger Stefan van der Wielen als een ADHD’er op het podium. Mede door slaap gebrek heeft hij een overdosis aan energie deze avond. Dat kan aanstekelijk werken, maar pakt helaas niet zo uit. Niet alleen hij, maar ook de andere bandleden komen over alsof ze hun idolen aan het imiteren zijn. Hierdoor slaat de band de plank mis en is het niet helder wie Orange Skyline nou eigenlijk is. Dat is jammer, want het is wel duidelijk dat de mannen hun instrument beheersen en dat ze aanstekelijke liedjes schrijven. Nieuwe single “Rapture” is bijvoorbeeld een sterk nummer met een heerlijk refrein en doet denken aan de hoogtij dagen van een band als Blur. Oftewel muzikaal gezien zit het er wel in, maar de band moet waken voor hun podiumpresentatie.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding