Five Finger Death Punch – Got Your Six

Five Finger Death Punch – Got Your Six

Als Five Finger Death Punch ergens ingedeeld zou moeten worden, dan is dat in de categorie “Bands met stoere namen”, naast Rage Against The Machine, Avenged Sevenfold en King Crimson. Deze band afkomstig uit Los Angeles, met een naam uit een Bruce Lee-film, gaat op hun zesde plaat Got Your Six, door met maken van net zulke stoere muziek.

Net als collega’s in het genre, Disturbed, zet 5FDP een stapje terug op hun nieuwe album. Dit doen ze echter niet door gebruik te maken van meer effecten en kalmere intro’s, maar door hun werk melodischer te maken. Zo heeft “Ain’t My Last Dance” een succesvol, harmonieus gelaagd refrein. Daarnaast zorgt de call en response in de refreinen voor anthem achtige meezingers, en zijn de coupletten van “Jekyll and Hyde” verbazend funky.

De grootste tegenvaller op Got Your Six is de tekst. Zo bevat “Wash it all Away” een hoop leeg gemopper op de maatschappij, zonder dat frontman Ivan Moody meldt waarom hij nou zo boos is, en zingt de hij ondanks zijn leeftijd verdacht veel over puberale angst. Dan zien we het simpele “Fuck it, fuck it, fuck it all” in “Boots en Blood” nog door de vingers.

Het beste aan deze zesde langspeler is de afwisseling. De strakke breaks tussen het moshpit materiaal in de titeltrack, de Spaanse gitaar solo in “Question Anything”, de combinatie van melodieuze lead en zware begeleiding, de subtiele screams tussen de clean maar ruige vocalen, en de vloeiende opbouw van de nummers. Al deze aspecten vallen op hun plek.

Beoordeling: 7

De teksten mogen dan erg middelmatig zijn, voor de fans laat Got Your Six muzikaal niets te wensen over. Van vuist-in-de-lucht stadiumrock tot heavy metal, en alles wat daar tussen zit, steekt uitstekend in elkaar. Strakke breaks, ruige stemmen, zware gitaren: Five Finger Death Punch is stoer.

Releasedatum: 4 september 2015
Label: Eleven Seven Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Got Your Six 5FDP

  1. Got Your Six
  2. Jekyll And Hyde
  3. Wash It All away
  4. Ain’t My Last Dance
  5. My Nemesis
  6. No Sudden Movement
  7. Question Everything
  8. Hell To Pay
  9. Digging My Own Grave
  10. Meet My Maker
  11. Boots And Blood
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding