Disturbed – Immortalized

Disturbed


Disturbed – Immortalized

Na een dikke vier jaar van stilte is de Amerikaanse hardrock formatie Disturbed terug met een nieuwe plaat. De pauze is ingelast om tijd te spenderen met side-projects en familie. Dit in de hoop dat de vlam die de band ten tijde van The Sickness (2000) had, weer aan zou wakkeren. Het is aan de plaat met de passende titel Immortalized om te bewijzen of de heren deze tijd goed hebben besteed.

Na epische echo’s en solo’s tijdens een instrumentaal intro laat de band zien wat ze komt doen: boze herrie maken. Door een comeback plaat af te trappen volgens de zelfde formule als voor de hiatus, wekken de heren de indruk dat ze niet geleerd hebben van het tegenvallende Asylum. Ook in de opbouw van de songs blijkt alles als vanouds: pompende hardrock gitaren, de ruige stem van David Draiman, en stompende drums.

Deze good old fashioned Disturbed zou zo op de lokale rock zender terug te horen kunnen zijn. “You’re Mine” klinkt bijvoorbeeld verbazend poppy, mede dankzij de elektrische drums. Daarnaast laten de Amerikanen de gitaar en de synthesizers elkaar positief aanvullen. Echter klikt niet alles even geslaagd. De momenten waarop Draiman en kalmere sten op probeert te zetten, en sommige toevoegingen draaitafel-nu-metal momenten hadden beter achterwege kunnen blijven. Wat ook gewaagd is, is de cover van het 1964 Simon & Garfunkel nummer “The Sound of Silence”. Het nummer bevat twijfelachtig begin, maar ontknoopt in een bombastisch einde.

“I’m not afraid of a good time” horen we één van de leden zeggen aan het begin van “Fire It Up”. Deze zin is een hoogtepunt, maar de track zelf is eerder een dieptepunt op Immortalized. Het nummer is een slappe ode aan wiet, maar die specifieke zin laat zien wat het motto is op dit album: lekker ouderwets boze riffjes spelen. Toch lijkt de band vernieuwing te missen.

Beoordeling: 6,5

Disturbed lijkt zichzelf niet heruitgevonden te hebben. De pauze heeft misschien het enthousiasme teruggebracht, maar heeft geen frisse wind doen waaien. Desalniettemin moet gezegd worden, dat de ouderwetse Disturbed, met alle gitaar geweld werd gemist. Immortalized bestaat uit lekkere hardrock nummers, maar meer ook niet.

Releasedatum: 21 augustus 2015
Label: Reprise Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:disturbed immortalized cover

 1. The Eye of The Storm
 2. Immortalized
 3. The Vengeful One
 4. Open Your Eyes
 5. The Light
 6. What Are You Waiting For?
 7. You’re Mine
 8. Who
 9. Save Our Last Goodbye
 10. Fire it Up
 11. The Sound of Silence
 12. Never Wrong
 13. Who Taught You How to Hate
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding