Simple Plan in Paradiso

Simple Plan


Simple Plan in Paradiso

Na ruim drie jaar gewacht te hebben op hun terugkeer, mogen zo’n 1500 fans de Canadese poppunkband Simple Plan op een regenachtige zomerdag verwelkomen in Nederland. Als onderdeel van hun Europese tour, die voornamelijk uit festivals bestaat, staat de band op 26 augustus een afgeladen Paradiso.

Net als het concert in België op voorgaande avond, mag de uit Hilversum afkomstige poppunkband The Overslept de avond openen. Slechts zo’n anderhalf jaar na de oprichting gaat het de heren voor de wind, zo traden ze eerder op bij Rock It! Festival, waren ze te gast bij 3FM en zijn ze in de tussentijd ook geboekt voor het voorprogramma van Set It Off in Arnhem.

_DSC8050 als slim object1 960x640 ds

Wanneer de lichten uitgaan en de band opkomt, juicht het publiek luid. The Overslept opent hun set met het nieuwe nummer “Where We Want To”. De band maakt al snel indruk met hun catchy melodieën en de zuivere zang van frontman Sem Jonkhout. Tijdens dit optreden wordt de band vergezeld door Bjørgen van Essen, producer van de EP, op de toetsen. Het vijftal heeft het duidelijk naar zijn zin en betrekt het publiek bij hun set. Vooral de cover van Busted’s “Year 3000” valt goed in de smaak bij de mensen die nog niet bekend zijn met The Overslept. Na een half uur komt het optreden tot zijn einde met “Forgive Me”.

Wanneer het podium is omgebouwd, is het tijd voor de headliner van de avond. Om half negen verschijnen de heren van Simple Plan één voor één op het podium en brengen zij de single “Jet Lag” van het laatste album Get Your Heart On! ten gehore. De band speelt daarna nog “Can’t Keep My Hands Off You” voordat het tijd is voor ouder materiaal als “Jump”, dat net als in het Klokgebouw in 2012 overging in een korte cover van “I Gotta Feeling” van The Black Eyed Peas, en “Welcome To My Life”. Het laatstgenoemde nummer wordt luidkeels meegezongen door de uitverkochte zaal. Frontman Pierre Bouvier bedankt het publiek meerdere malen in foutloos Nederlands en laat merken dat de band drie jaar afwezigheid zelf ook te lang vindt.

_DSC8359 als slim object1 960x640 ds

Halverwege de set kondigt Bouvier aan een nieuw nummer met de naam “Boom” te gaan spelen. De single is afkomstig van het aankomende album dat waarschijnlijk eind deze zomer uitkomt. De band laat het publiek meezingen en zorgt met de sterke lichtshow voor een epische sfeer. Gedurende de set zwaait de zanger regelmatig naar het balkon, vanwaar zijn vrouw en kinderen trots toekijken. Later verkassen de dames naar de zijkant van het podium, waar zij samen met de band gigantische strandballen het publiek in gooien tijdens “Summer Paradise”, het eerste nummer van de toegift. Verder speelt Simple Plan het nummer “I’m Just A Kid” en wordt er afgesloten met “Perfect”, waarbij de frontman en zijn akoestische gitaar halverwege vergezeld worden door de rest van de band.

Tijdens het optreden komt alle energie die de fans in de drie jaar afwezigheid opgebouwd hebben eruit. Het is een groot feest waarbij oud en nieuw materiaal voorbij komt en de band belooft dat hun Nederlandse fans niet nog eens drie jaar op hen zullen hoeven wachten.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding