Meet: Martyn Ell

Martyn Ell


Meet: Martyn Ell

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Martyn Ell in de spotlight.

De Nederlandse pop-folkband Martyn Ell staat midden in het studentenleven en dat is duidelijk terug te horen in hun muziek. Met nummers over zaken die jongeren van zijn leeftijd bezig houden, zoals tripjes met vrienden naar het buitenland en het ontdekken van de wereld, timmert Martyn Ell aan de weg.

Zanger Ivo Martijn van Linschoten, oftewel Martyn Ell, heeft zijn debuut EP With Y Double L zelf ingespeeld en geproduceerd. De EP telt vijf nummers, waaronder één bonustrack, een cover van het nummer “In The Dutch Mountains”, origineel van de Nits. Met deze cover gooide hij hoge ogen toen hij de Top2000 Cover Contest van Radio 2 won.

Omringd door een enthousiaste, jonge band weet Martyn Ell ook live zijn sound goed neer te zetten. Dit lieten zij onder andere horen toen zij het voorprogramma verzorgden van MakeBelieve tijdens de Matter of Time tour in april en mei van 2015. Ook bij radiostations als  3FM en Radio538 lieten zij zien wat ze in huis hebben.

Bekijk hier de video van de single “The Bus”.

https://www.youtube.com/watch?v=_m6yN427HWA

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding