The Press and the President – The Passage of the Iron Rod Through the Head

The Press And The President


The Press and the President – The Passage of the Iron Rod Through the Head

Twee jaar na oprichting en hun eerste release, komt The Press and the President met The Passage of the Iron Rod Through the Head. De derde Extended Play van het drietal. Uiteraard verwacht men dat een beginnend bandje met een discografie, bestaande uit twee plaatjes er met flinke stappen op vooruit gaat. Maar of dat daadwerkelijk het geval is, zal nog moeten blijken

Het is voor elkaar gespeeld om een album in vijf songs van minder dan drie minuten te stoppen, compleet met Intro en akoestisch nummer. Het hoogtepuntje van The Passage of the Iron Rod Through the Head is “Coffee-Flavored Water”. Dit nummertje bevat niet alleen een synth-introotje wat een perfecte representatie is van de ochtend voor het eerste bakje, maar is ook een pakkende tune vol goed getimede (sound-)effectjes.

 De stijl die het drietal er op na laat is een frisse energieke mix van dance en pop, met een dun laagje poppunk. Op momenten lijken de jongens een kruispunt te vormen tussen Owl City, Twenty One Pilots en 3OH!3. Wat melodie betreft is het op momenten ietwat mediocre en voorspelbaar, maar dat maken de geinige teksten weer goed. Daarbij heeft het trio, in vergelijking met vorige releases, een betere balans tussen de elektronica en de overige partijen gevonden en is de kwaliteit van songwriting er alleen maar op vooruit gegaan.

Beoordeling: 7

Het EP-tje bevat een vijftal charmante liedjes die aanzetten tot dansen en meezingen. Dat deze Nederlanders een volledige plaat op een EP proppen is bovendien ook bewonderenswaardig. Als kers op de taart is de kwaliteit van de nummers ook nog eens flink verbeterd. Een beginnend bandje met nu dus drie fijne EP’s en veelbelovend as fuck.

Releasedatum: 12 juni 2015
Label: Eigen beheer
Verkrijgbaar via: Bandcamp


Tracklist:tpatp

  1. You’ve Been Gaged!
  2. The Passage
  3. Coffee-Flavored Water
  4. Central Park
  5. The Recovery
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding