Meet: Kid Harlequin

Kid Harlequin


Meet: Kid Harlequin

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Kid Harlequin in de spotlight. 

De Nederlandse industrial rock band Kid Harlequin heeft recent het debuutalbum Wired uitgebracht en binnen anderhalf jaar een sterk CV opgebouwd met flink wat shows in binnen- en buitenland en selectie voor Popronde 2015. Voor liefhebbers van Nine Inch Nails, Placebo & Marilyn Manson.

Deze Rotterdamse band is opgericht door de frontman Julien Graute, die eerder al in verschillende bands als Kinkobra en The Muff speelde maar daar zijn creativiteit niet kwijt kon. Hij wordt bijgestaan door twee rock chicks en een bassist. De eerste show was pas begin 2014, het jaar waarin ook een EP werd uitgebracht, er 50 zijn shows gespeeld en er een tour in de UK is gedaan. Ook werd de halve finale van de Grote Prijs bereikt en zijn zalen als Melkweg, Paradiso en Paard van Troje aangedaan. Nu, een jaar later, is op 17 april het debuutalbum verschenen. De voormalige drummer is de producer is geworden van de plaat en deze is in een garage opgenomen.

Dit jaar staan het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op de planning, met een aanbod van een Duits label in de pocket. Nederland wordt zeker niet vergeten met een album tour, een plek op Baroeg Open Air en deelname aan de Popronde.

Beluister hier het album Wired.

Bekijk hier de videoclip van “Waste of Skin”.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding