Our Last Night in Dynamo

Our Last Night


Our Last Night in Dynamo

Als je voor het eerst een blik werpt op de jonge heren uit Our Last Night, zou je niet meteen zeggen dat je het hebt over een band die al meer dan tien jaar meegaat in de muziekscene. Niets is minder waar voor het Amerikaanse post-hardcore viertal. Al jarenlang werken ze hard om een perfecte balans tussen melodische rock, post-hardcore en hier en daar wat elektronica te maken, en het blijkt zijn vruchten af te werpen. De vier heren slagen erin om een van de laatste shows van hun Europese tour, 26 mei in de Dynamo van Eindhoven, helemaal uit te verkopen.

_DSC0489 als slim object1 960x640 ds

Zodra de zaal opengaat is het eerst de beurt aan de Nederlandse heren van The Interns om de zaal op te warmen. De jonge heren werden eind vorig jaar getipt als band die het wel eens zou kunnen maken in 2015. De uit Enschede afkomstige jongens weten het aanwezige publiek met hun lekkere rock flink te vermaken. Zelfs al heeft de band nog maar weinig materiaal uitgebracht, hun levendige nummers pakken het publiek in. Na een half uurtje verlaten ze dan het podium ook onder warm applaus van een opgewarmd publiek.

_DSC0586 als slim object1960x640 ds

Maar dan is het tijd voor een feestje, als we de heren van Palisades mogen geloven. Zodra het Amerikaanse zestal het podium betreedt, staat de halve zaal meteen te springen. De combinatie van onder andere metalcore en EDM/dance/house muziek lijkt bij een groot gedeelte van de zaal flink aan te spreken en het duurt dan niet lang voordat de mosh pits bij nummers als “Bad Girls” en “Mind Games” openen. Frontman Louis Miceli schreeuwt de longen uit zijn lijf, terwijl hij gedurende de hele set het publiek onder zijn controle probeert te houden. De stevige metalcore breakdowns worden aangevuld door de kneiterharde dreunende EDM-synthesizers en samples van DJ Earl Hasalan – die er hier en daar een sampletje tussendoor gooit van onder ander Kanye West, Cher Lloyd en de vooral in Nederland megabekende hit “Tsunami”. Kleine minpuntjes aan de set waren het geluid aan het begin, waardoor de clean vocalen overschaduwd werden door de rest van de band, en de herhaaldelijke vraag om steeds te blijven springen. Want hoe strak de muziek ook is, in een hete overvolle Dynamo is het niet te doen. Aan het einde van de set is het publiek niet bepaald opgewarmd maar eerder oververhit en bezweet – hoe dan ook, Palisades heeft weer enkele ongelovigen weten overtuigen.

_DSC0687 als slim object2 960x640 ds

Tenslotte is het tijd voor het hoofdprogramma van vanavond, de Amerikaanse jongens van Our Last Night. De band wordt met een warm onthaal het podium op verwelkomd zodra ze hun set openen met het nummer “Same Old War” van hun laatste EP Oak Island. Binnen no time zingt het publiek de teksten van de broertjes Trevor en Matt Wentworth terug terwijl het viertal een erg strakke en energieke performance neerzet. De frontman en gitarist zorgen samen voor loepzuivere vocalen terwijl de band nummers speelt van hun laatste EP of het album Age Of Ignorance. Frontman Trevor Wentworth weet zijn volledige aandacht bij het publiek te leggen, terwijl hij schreeuwend van de ene kant van het podium naar de andere rent en springt. Zelfs bassist Alex Woodrow laat zijn danskunsten tijdens de zwaardere stukken in hun catchy post-hardcore nummers zien.

_DSC0920 als slim object1 960x640 ds

Naast Our Last Night’s originele tracks zijn de heren ook bekend van hun vele YouTube covers. Ook tijdens deze live show mogen ze niet ontbreken. Helaas voor de Taylor Swift fans geen cover van “Blank Space”, maar de heren voeren wel hun eigen unieke versies van Adele’s “Skyfall” en Katy Perry’s “Dark Horse” op. Nummers die ongetwijfeld iedereen in het publiek enigszins kan meezingen. Toevallig markeert deze dinsdag dezelfde dag dat de band een nieuwe single van het aankomende album Younger Dreams uitbrengt. De fans krijgen deze track helaas nog niet live te horen, maar wel worden we getrakteerd op de single “Home”, die ook op dit album zal verschijnen. En zelfs al is het nummer “Home” pas enkele weken uit, velen in het publiek weten de teksten luid mee te zingen. Daar waar niet gezongen wordt, wordt zeker gemosht in de pit die zich onvermijdelijk middenin de zaal bevindt.

_DSC0864 als slim object1 960x640 ds

Tijd voor emotionele momenten komt pas aan het einde van hun set, met het nummer “Sunrise”, waarbij de zaal door allerlei telefoonlampjes en aanstekers versierd wordt. Een korte pauze van stilte volgt maar het duurt niet lang voordat het podium weer bezet is voor een toegift. Trevor en Matt betreden het podium voor de uitvoering van hun akoestische nummer “Falling Away”, dat, ondanks dat het minder populair is, nog steeds luidkeels door het publiek meegezongen wordt. De rest van de band komt tenslotte nog terug voor het nummer “I’ve Never Felt This Way”, maar daarna is de avond dan ook definitief afgelopen. Volgens de band hoeven we niet lang meer te treuren, want de heren beloven ons deze herfst nog terug te komen. Wat een geluk.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding