Silverstein in de Melkweg

Silverstein


Silverstein in de Melkweg

Dat Silverstein inmiddels geen onbekende meer is in de Melkweg is duidelijk. Vrijdag 17 april markeert de dag dat de post-hardcore/emo band een terugkeer maakt naar de Amsterdamse concertzaal. Dit keer komt de support van As It Is en Lonely The Brave.

De poppunkers van As It Is mogen de avond openen. Het vijftal uit Brighton heeft zich de afgelopen tijd flink op de kaart gezet. Vanavond speelt de band een setlist van een halfuur, waarbij de single ‘’Dial Tones’’ van het maandag verschijnende debuutalbum Never Happy Ever After het hoogtepunt is. De vocalen van Patty Walters en Ben Biss zijn niet overal even zuiver en halverwege loopt het geheel op technisch gebied in de soep, maar de band geeft een ontzettend energieke en vermakelijke show weg. Een vijftal om in de gaten te blijven houden.

De heren van de Britse band Lonely The Brave staan als tweede op de planken. Met het vorig jaar verschenen debuutalbum The Day’s War op zak, mag ook dit vijftal het publiek een halfuur vermaken. Hoewel de poppunk van As It Is al niet echt bij Silverstein past, valt de alternative rock van Lonely The Brave hier misschien wel nog meer buiten de boot. De band lijkt hier niet veel om te malen en geeft op muzikaal gebied een behoorlijk indrukwekkende show weg. Jammer genoeg zoeken de mannen weinig contact met het publiek en staat de zanger de gehele set aan de linkerkant van het podium. Bewegen doet hij maar weinig, waardoor het geheel voor het publiek wat saai oogt. Zonde, want de potentie is overduidelijk te horen.

Om stipt negen uur beklimmen de Canadese mannen van Silverstein het podium van de Melkweg. De band geeft een Europese tour ter ere van het tien jaar geleden verschenen doorbraakalbum Discovering the Waterfront. De set begint knallend met het nummer ‘’Smashed Into Pieces’’, gevolgd door het energieke ‘’Massachusetts’’. Vanaf de eerste tel is het raak: de band zit er bovenop en het publiek wordt maximaal geëntertaind. Zowel de screams als clean vocals Shane Told zijn zuiver en ook de rest van de bandleden speelt strak. Het publiek heeft het duidelijk naar zijn zin.

Hoewel de band vanavond een mix speelt van oud- en nieuw materiaal, is duidelijk te merken dat het oude materiaal nog altijd favoriet is. Nummers als ‘’Smile In Your Sleep’’ en ‘’My Heroine’’ worden het best ontvangen, terwijl het bij de nieuwe single ‘’Milestone’’ en het materiaal van het laatste album in de zaal een stuk kalmer blijft. Met dit optreden heeft Silverstein echter bewezen na vijftien jaar nog steeds één van de grootheden in het genre post-hardcore/emo te zijn. Het publiek heeft zich van begin tot eind kunnen vermaken – en dat is waar het om draait.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding