The Wombats – Glitterbug

The Wombats – Glitterbug

Er is vrolijke muziek, er is verdrietige muziek, er is boze muziek, en ergens in het midden staan The Wombats. Deze Britten hebben met de vorige twee albums aangetoond, dat ze vrolijke en dansbare nummers kunnen schrijven zoals “Moving to New York”, maar ook de bittere melancholie beheersen, zoals dat in “Anti-D” te horen is. Waar op het spectrum album nummer drie terug te vinden is, zal snel duidelijk worden.

Als geen ander weet dit trio vrolijk met treurig te combineren, meestal in de vorm van teleurgestelde, sarcastische of pessimistische teksten, gecombineerd met opbeurende, dansbare en vrolijke muzikale begeleiding. Hier zijn de heren zich goed van bewust van. “And all these emoticons try to make it better, but they only make it worse”, zo klinkt het in de album opener: “Emoticons”. Uiteraard met pakkende, popachtige instrumentalia.

Dat de jaren ’80 tegenwoordig een populaire bron voor inspiratie is, is ook op Glitterbug terug te horen. Zo heeft vooral “Headspace” een prominente rol voor het typerende keyboard geluid van de Neue Deutsche Welle. Daarnaast lijken artiesten als David Bowie, hun invloed op de plaat te hebben uitgeoefend, te horen aan de semi-psychedelische momenten en slimme stemeffecten op de plaat.

Hoewel de meeste songs een bescheiden gitaar loopje bevatten, duurt het tot de tweede helft van de plaat tot deze de overhand krijgt. De songs met de toetsen in de hoofdrol kinken echter wat beter doordacht en wat slimmer gelaagd, maar dat maakt het rock nummer “The English Summer” er niet minder op.

Beoordeling: 7.5

Voor liefhebbers van synthesizers a la Alphaville en voor fans van de sympathieke songs van Matthew Murphy, Dan Haggis en Tord Øverland-Knudsen is Glitterbug weer drie kwartier genieten. De mix van negativiteit en positiviteit levert in dit geval geen gemixte gevoelens op: The Wombats hebben het weer geflikt.

Releasedatum: 13 April 2015
Label: 14th Floor Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Glitterbug_Cover

  1. Emoticons
  2. Give Me a Try
  3. Greek Tragedy
  4. Be Your Shadow
  5. Headspace
  6. This Is Not a Party
  7. Isabel
  8. Your Body Is a Weapon
  9. The English Summer
  10. Pink Lemonade
  11. Curveballs
  12. Sex and Question Marks
  13. Flowerball
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding