Obey The Brave in Bibelot

Obey The Brave in Bibelot

Nog geen halfjaar geleden was Obey The Brave al te bewonderen op een Nederlands podium. Toentertijd waren ze deel van de line-up van de Impericon Never Say Die tour in de Effenaar. Vrijdag trapten ze hun Europese tour af met een concert in Bibelot in Dordrecht. Ze brachten drie bands mee voor de support, Napoleon, Malevolence en Kublai Khan.

Het was aan de heren van Kublai Khan om de avond te openen. De belangstelling was niet heel groot voor de band, gezien er niet bijzonder veel mensen aanwezig waren tijdens hun optreden. Het publiek keek rustig toe hoe de band zijn nummers speelde, waarbij een fan ook nog een regeltje of twee mee mocht zingen met de band.

Vervolgens was het de beurt aan Napoleon om hun set te spelen. Zij sloegen al een stuk beter aan bij het publiek. Het was al een stuk drukker in de zaal en de band bracht wat energie de zaal in, iets wat Kublai Khan niet echt lukte. Voor de Britse band was het een bijzondere avond gezien het hun eerste optreden met hun nieuwe zanger Wesley Thompson was. De nieuwe zanger stelde niet teleur: zijn screams waren zeer goed. Ook viel het goede gitaarwerk op.

De laatste supportact van de avond was Malevolence. Ook deze heren waren in trek bij het publiek en waren ook hier de screams weer op niveau. Hoogtepunt van deze act was het nummer “Condemned To Misery”. Ook hierbij werden enkele mensen uit het publiek even de microfoon voorgehouden om een regeltje mee te doen.

Om half elf was het dan eindelijk de beurt van Obey The Brave. Zij openden de set met één van hun bekendere nummers: “Raise Your Voice”. Gelijk was er enthousiasme in de zaal dat de band eindelijk aan het spelen was. Wat opvalt is dat de band bijna zonder een moment pauze de nummers er door heen jaagt. De set voelde heel gehaast aan.

Gelukkig deed het hoge tempo van de set niets af aan de kwaliteit van het concert. Nummers als “Short Fuse” en “Full Circle” werden goed uitgevoerd en dat sloeg aan in de zaal. Na iets meer dan een halfuur hield de band het echter al weer voor gezien zonder een toegift.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding