Halestorm – Into The Wild Life

Halestorm – Into The Wild Life

Halestorm heeft ervoor gekozen om op muzikale ontdekkingsreis te gaan voor het nieuwe album Into The Wild Life. Weet de band hier ook de hoge verwachtingen na het sophomore The Strange Case Of… waar te maken?

Het album opent relatief rustig met het nummer “Scream”, waarin de typerende Halestorm sound vanaf de eerste seconde te horen is. De sterke instrumentals mixen perfect met de prachtige stem van frontvrouw Lzzy Hale.

Er is duidelijk gekozen voor een rustige opbouw, want pas bij de drumsolo van “Sick Individual” lijkt het los te gaan. Het nummer, dat te omschrijven is als een dramatische rock anthem die gaat over het leven van de zangeres, sluit toepasselijk af met de tekst “I’m doing this thing called whatever the fuck I want.”

Schijnt bedriegt, helaas. Net als het weer in Nederland is het album qua opbouw nogal wisselvallig. Wanneer je denkt dat het gaspedaal verder ingedrukt wordt, trapt de band even op de rem. Het lijkt er op dat voor elk up-tempo nummer ook een softe track is geschreven.

Gelukkig maken nummers als “Mayhem” en “Apocalyptic” veel goed. Vooral in het laatstgenoemde nummer zijn nog een aantal heerlijke gitaarsolo’s te horen.

De muzikale ontdekkingsreis heeft Halestorm een gevarieerde nieuwe sound gebracht. Het album werd, in plaats van bijvoorbeeld Los Angeles of New York, in Nashville opgenomen. De rijke muzikale geschiedenis van deze legendarische Amerikaanse stad heeft dan ook ongetwijfeld invloed gehad op het album in zijn geheel.

Beoordeling: 7

Hoewel het album een aantal potentiële rock klassiekers bevat, is het jammer dat de band het tempo zo vaak terugschroeft. Dit maakt het album zeker niet minder goed, maar zorgt wel voor gemengde gevoelens. Halestorm mag gerust één van de beste bands van dit moment genoemd worden, maar op de volgende plaat mogen de hardere nummers meer overheersen.

Releasedatum: 3 en 10 april*
Label: Atlantic Reccords/Warner Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

*Release is wereldwijd zeven dagen uitgesteld, maar Bol.com heeft hem al op leverbaar staan op 3 april.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding