Three Days Grace – Human

Three Days Grace – Human

Het vertrek van Adam Gontier uit Three Days Grace was een klap voor de fanschare van de band. De stem van Adam was een belangrijk deel van de sound van de band. De vraag was dan ook of het überhaupt mogelijk was om een degelijke opvolger te vinden. Die kwam uiteindelijk in de vorm van Matt Walst, broer van bassist Brad, die de taak van frontman dusver meer dan goed uitvoerde tijdens concerten. Nu nog op een album.

Human is het eerste studioalbum van de band met Matt op vocals. Het openingsakkoord heet “Human Race”, het lied wat iets meer dan een week voor de release al werd uitgebracht. Gelijk valt je op dat het lied technologische invloeden kent wat perfect aansluit bij het thema van het album: menselijk zijn. Zo slaat “I Am Machine” ook het thema.

De eerste nummers van het album zijn allemaal van grote klasse. “Painkiller”, “So What”, “Landmine” en “Tell Me Why” zijn allemaal geweldige nummers. Ook blijven ze trouw aan de sound van de band nu er een andere zanger is. Met name “Landmine” is een nummer dat doet denken aan de eerdere albums van Three Days Grace, namelijk hardrock met strakke refreinen, luide gitaren en grote uithalen door de vocalist.

Helaas zijn er ook mineurs aan het album. Het eerste gedeelte van “Car Crash” klinkt enorm vergezocht en ongeïnspireerd in een poging een intiem nummer neer te zetten. Wanneer Wallst minder intiem gaat zingen en vol uithaalt, komt het nummer beter tot zijn recht en klinkt het een stuk beter. Ook is “Nothing’s Far In Love And War” en lied waar ik minder van geniet dan de andere nummers. Wederom is de opbouw van vocals mijn struikelblok wat mij er van weerhoudt om het nummer te kunnen waarderen. Buiten het refrein klinkt het net niet lekker genoeg om het nummer te laten slagen.

Beoordeling: 8

De band is gelukkig niet van stijl veranderd na het vertrek van Adam Gontier. Hoewel het stemgeluid van de ex-frontman ongeëvenaard goed is, slaagt Three Days Grace er toch in om met een nieuwe zanger dichtbij de stijl van de eerder albums te blijven. Het vertrek van Adam heeft de band ook deels goed gedaan. Het lijkt erop dat er veel meer aandacht en toewijding is gestopt in Human dan in zijn voorganger Transit Of Venus, waar het er al op leek dat Gontier toe aan iets anders was.

Releasedatum: 30 maart

Label: RCA Records

Verkrijgbaar via: iTunes en Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding