Sleeping With Sirens en Pierce The Veil in Amsterdam

Sleeping With Sirens en Pierce The Veil in Amsterdam

Maandenlang keken duizenden fans wereldwijd hier naar uit: The World Tour van Sleeping With Sirens en Pierce The Veil. Na eerst een deel in Amerika gedaan te hebben is de tour nu in Europa, met op zaterdag 21 maart een optreden in de Melkweg.

Als eerste betreedt Issues het podium. Wat eerst een side-project van zanger Tyler Carter was, werd na de breuk van Woe, Is Me de focus. Vorig jaar bracht de band het self-titled debuutalbum uit via Rise Records en sindsdien spelen ze in de formatie die vanavond te zien is in de Amsterdamse Melkweg. Slechts een half uur voor aanvang gaan de deuren van de zaal open, wat betekent dat Issues begint voor een meer dan halflege zaal. Dit gegeven alsmede het feit dat de clean vocals niet altijd even goed te horen zijn, zorgt er ondanks de inzet helaas voor dat het optreden geen specifieke indruk achterlaat.

2-SWS-1-bycateyephotography

Om drie voor acht gaan de lichten in de uitverkochte The Max uit. Sleeping With Sirens-frontman Kellin Quinn zingt een intro van de nieuwe single “Kick Me” en knalt hiermee de set in. De band speelt een mix van nieuwe en oude nummers. Bij “A Trophy Father’s Trophy Son” valt het op dat Quinn zijn standaard speech zowaar achterwege laat. Waar de lichtshow en het optreden instrumentaal strak in elkaar zitten, geldt dat in mindere mate voor Quinn’s zangpartijen. Hij lijkt deze avond veel afhankelijk te zijn van de backing track.

Halverwege krijgt de zanger echter de kans hiervoor te compenseren, wanneer hij het tempo terugschroeft. Samen met twee gitaristen brengt de frontman het akoestische “Scene Two: Roger Rabbit” en een cover van het Goo Goo Dolls nummer “Iris” ten gehore. Het publiek zingt luidkeels mee en gaat los wanneer de reguliere set hervat wordt met “We Like It Loud”. Na “If I’m James Dean, You’re Audrey Hepburn” en “If You Can’t Hang” zit de set van Sleeping With Sirens er op.

3-PTV-1-bycateyephotography

Slechts enkele uren voordat het optreden begint, laat de Melkweg weten het schema te hebben omgegooid op verzoek van de bands. Dit betekent dat Pierce The Veil deze avond in Amsterdam af zal sluiten. Wanneer het viertal het podium betreedt en de eerste noten van “May These Noises Startle You In Your Sleep Tonight” door de Melkweg galmen, valt het gigantische witte doek dat in de pauze werd opgehangen naar beneden.

De Amerikaanse band geeft voor het eerst sinds het album Collide With The Sky in 2012 verscheen een eigen concert in Nederland. Dit resulteert in het feit dat het gehele concert luidkeels wordt meegezongen. Dat de zangpartijen van frontman Vic Fuentes niet altijd zuiver zijn, lijkt niet veel uit te maken. Pierce The Veil komt echt over en lijkt in tegenstelling tot Sleeping With Sirens weinig trucjes als backing tracks te gebruiken.

3-PTV-00-bycateyephotography

Ook Pierce The Veil heeft ruimte in de set voor een akoestisch nummer. Het nummer “I’m Low On Gas And You Need A Jacket” wordt door Fuentes alleen op het podium ten gehore gebracht, waarna de reguliere set weer opgepakt wordt. De band verlaat het podium na “A Match Into The Water”, maar komt daarna terug om als toegift het nummer “King For A Day” samen met Kellin Quinn te spelen. Dit is iets waar veel Europese fans lang op gewacht hebben en dus een perfecte manier om de avond af te sluiten.

Fotogalerij

Special thanks to Cateye Photography

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding