All Time Low in TivoliVredenburg

All Time Low in TivoliVredenburg

De Amerikaanse poppunk band All Time Low brengt binnenkort het nieuwe album Future Hearts uit. De heren hebben momenteel een volledig uitverkochte tour door Europa, waarvan de show van gisteravond in TivoliVredenburg er slechts één was. Met Real Friends en Neck Deep in het voorprogramma beloofde het een avond vol poppunk te worden.

Real Friends mag die avond als eerste het podium betreden. Gewapend met het debuutalbum Maybe This Place Is The Same And We’re Just Changing, trakteert de vijfkoppige band het publiek op een korte set. Een duidelijke uitblinker is het gevoelige nummer ‘’I’ve Given Up On You’’, dat live misschien nog wel beter klinkt dan op album. Maar ook de andere nummers slaan goed aan bij het veelal piepjonge publiek.

Daarna is het de beurt aan Neck Deep. Hoewel de band in hetzelfde straatje te plaatsen valt als Real Friends en in mindere mate All Time Low, wordt het publiek een stuk minder warm van de muziek van het Britse vijftal. De band heeft in het begin veel last van technische problemen en gehele set oogt rommelig, wat waarschijnlijk komt door het feit dat de band met een vervangende gitarist speelt en zijn draai nog moet vinden. Wat wel meegegeven moet worden is dat de leden ontzettend energiek zijn en veel plezier hebben in het spelen.

MIC_5575

Rond half tien is dan het moment waar 2.000 fans maanden op gewacht hebben: All Time Low betreedt het podium en begint de set knallend met het nummer “Lost In Stereo”. Wie bekend is met Straight To DVD, een live DVD en documentaire die de band een aantal jaar geleden uitbracht, weet dat de heren er alles aan doen om een goede show te geven en het publiek te entertainen.

MIC_5620

Zoals bij elke All Time Low show wordt er veel tijd vrij gemaakt voor interactie met het publiek. Het viertal laat weten dankbaar te zijn dat hun allereerste concert in Utrecht is uitverkocht. Ookk zijn ze blij met de 85 pakken stroopwafels van de fans en vertellen ze over hun optreden bij Giel op 3AM, 3PM of eh, 3FM. Tussen de nummers door worden tevens de gebruikelijke seks-grappen niet achterwege gelaten.

Met een gelikte lichtshow en een goede stageperformance laten de Baltimore poppunkers de zaal geen seconde stil staan en nummers als “A Love Like War” worden luidkeels mee gezongen. Op de setlist is deze avond ook plaats voor twee covers. Zo speelt de band “Sugar, We’re Going Down” van Fall Out Boy en komt later in de toegift Blink-182’s “All The Small Things” langs. Uiteindelijk wordt het geheel, bijna traditioneel, afgesloten door de band’s eerst bescheiden hit “Dear Maria, Count Me In”.

All Time Low staat in juni op Jera On Air 2015.

Fotogalerij

Meer foto’s volgen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding