John Coffey in Melkweg

John Coffey in Melkweg

Op vrijdag 20 februari presenteerde John Coffey het nieuwe album The Great News in een uitverkochte Melkweg, Amsterdam. Hoewel The Great News al sinds begin februari in de winkels ligt, speelt de band vandaag pas een release show. De Utrechtse band heeft hiermee een groot voordeel: het publiek kent de teksten en zingt deze al luidkeels mee.

De heren van The Kendolls openen de avond. Het Zweedse viertal blijkt een goede keuze, met hun punky rock ’n roll weten ze de zaal al aardig op te warmen. De frontman is een deel van het optreden met zijn microfoon in het publiek te vinden. Zelfs tijdens het voorprogramma vliegt het bier je al om de oren, de toon voor de avond is dus gezet.

Rond negen uur betreedt een trompettist het podium. Zoals dat vroeger bij het koninklijk huis gebeurde, komt deze man in de Oude Zaal van de Melkweg het goede nieuws brengen: John Coffey trapt het optreden af met “Broke Neck” en weet de zaal vanaf de eerste seconde mee te krijgen. Frontman David Achter De Molen roept op tot een groot feest en is van mening dat mensen ook gerust van de bar af mogen springen. Stage dives, sing-alongs en mosh pits vormen, naast de energieke stage-presence, de avond.

Wanneer professor M.S. Foley, die te zien was in de videoclip van “Heart Of A Traitor”, het podium betreedt om een speech te geven over pop muziek worden de heren van John Coffey omschreven als de redders van de industrie. En terecht, want welke andere Nederlandse band weet een zaal zo goed los te krijgen als dit vijftal?

Het podium is deze avond niet alleen van de band, de zanger roept iedereen op het podium te betreden, waarna er een stuk van Bon Jovi’s “You Give Love A Bad Name” gezongen wordt. Het podium wordt echter al snel te vol voor de band om nog te kunnen spelen, daarom wordt deze snel weer leeg gemaakt door de ietwat gestreste beveiliging.

Wanneer de band het podium na het laatste nummer van het podium verdwijnt, heeft het publiek echter nog niet gehad. Er klinkt een luidkeels “Miles ’till the end of the road we walk” door de zaal, dat verwijst naar de single “Romans”. Het vijftal keert terug voor een toegift en sluit de avond af.

Mocht je de release show gemist hebben, dan heb je aanstaande vrijdag nog een kans. Dan staat de band in 013, Tilburg. Daarnaast tourt John Coffey in april weer door Nederland. Alle data en kaartverkoop vind je hier.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding