Jett Rebel in Heineken Music Hall

Jett Rebel in Heineken Music Hall

Slechts tweeënhalf jaar na de oprichting en tientallen club- en festival shows verder, is het op 21 februari eindelijk zo ver. Jelte Tuinstra, die sinds 2012 muziek maakt onder de naam Jett Rebel, krijgt de eer in een uitverkochte Heineken Music Hall te spelen. Samen met zijn liveband en een aantal muzikale gasten, speelt de 24-jarige multi-instrumentalist een show van ruim drie uur.

Zoals bij zijn Tour D’Amour, is er deze avond geen voorprogramma. Met twee EP’s, Venus en Mars, en debuutalbum Hits For Kids op zak heeft Jett Rebel genoeg achter de hand om de hele avond te vullen. Wanneer de band aangekondigd wordt en het gordijn opent, is te zien hoe de excentrieke verschijning tijdens opener “Pineapple Morning” uit de lucht naar beneden komt, compleet met pruik en zonnebril. Hier wordt gelijk duidelijk dat voor dit optreden dankbaar gebruikt wordt gemaakt van alles wat de Heineken Music Hall te bieden heeft.

Geheel in lijn met het karakter van Tuinstra’s alterego, is er een erg kleurrijke lichtshow in elkaar gezet die erg goed is ingesteld op de muziek. Tijdens het nummer “Dance Underneath The Sheets”, waarin Tuinstra zijn zusje waarschuwt voor jongens als hij, vraagt hij het publiek of het vanavond zijn liefje wil zijn. “Ik zal goed voor je zorgen en je kusjes geven op de fijnste plekken”.

Halverwege de show worden de hits for kids ingeruild voor ouder materiaal. Na “Sleep Overs” is het echter tijd voor een gastverschijning. Marnix Dorrestein van IX vergezelde de band op het podium om zijn nummer “Sense” ten gehore te brengen, wat resulteert in een energiek samenspel tussen Tuinstra en zijn gast.

Ook de bandleden krijgen allemaal een eigen momentje, zo speelt achtergrondzangeres en toetseniste Amber Gomaa haar eigen “Sungazing” en is Jessica Manuputty tijdens de nummers “Should Have Told You” en “Louise” op de voorgrond te vinden. Er is tevens veel ruimte voor instrumentale stukken en solo’s. Vlak voor het einde wordt de band versterkt door DeWolff-frontman Pablo van der Poel, dieeen geheel eigen draai geeft aan de show. Wanneer de show wordt afgesloten, verdwijnt Tuinstra met een nagebootste jetpack op imposante wijze van het podium.

Al snel wordt duidelijk dat Jett Rebel na ruim tweeënhalf uur nog geen genoeg heeft gehad, de band keert namelijk terug om nog een half uur aan covers van onder meer Elvis Presley te spelen. Iedereen die bij de show aanwezig was, heeft waar voor zijn geld gekregen met dit spectaculaire, avondvullende programma.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding