Falling In Reverse – Just Like You

Falling In Reverse – Just Like You

Dinsdag sloot Falling In Reverse hun Europese tour af met een geweldig optreden in TivoliVredenburg. Helaas speelden ze zeer weinig nummers van hun nieuwe album Just Like  You, wat sinds deze week beschikbaar is. Na Fashionably Late had de band beloofd terug te keren naar de oude stijl.  Ze laten de rap voor wat het is en richten zich weer op waar ze het best in zijn: post-hardcore.

Zodra je het eerste nummer hoort, weet je al dat dit album heel anders gaat worden dan zijn  voorganger Fashionably Late. “Chemical Prisoner” is een nummer waarbij je gelijk denkt aan Dying Is Your Latest  Fashion van Escape The Fate, de oude band van frontman Ronnie Radke. Ook nummers als “Get Me Out” en “The Bitter End” doen denken aan  Dying Is Your Latest Fashion. Mocht je de link zelf niet kunnen liggen tussen dit album en Dying Is Your Latest Fashion, dan kom je er wel achter door het nummer “Guillotine IV( The Final Chapter)”. Waar Ronnie de serie begon bij Escape The Fate met “The Guillotine”, vervolgde Escape The Fate onder Craig Mabbit de serie met “This War Is Ours” en “The Aftermath”.  De serie die nu dus afgesloten wordt door Ronnie. Een mooi symbolisch einde voor de ruzie tussen beide bands.

Gelukkig behoudt Falling In Reverse wel hun compleet eigen stijl. Zo is “Sexy Drug” een typisch nummer voor de Amerikaanse band. Waar zou het anders over moeten gaan dan meiden en seks? Zo is ook “Wait And See” een onmiskenbaar Falling In Reverse-nummer. Het begint bijna identiek aan Fall Out Boy’s “My Songs What You Did In The Dark”, maar verandert daarna snel in een nummer waar rap en metal gemixt zijn. Overigens heeft de band een duidelijke boodschap in dit nummer. Ze uiten kritiek op de huidige maatschappij en het gebruik van social media.

Het album eindigt op een serieuze noot. “Brother” is compleet anders dan de rest van het album. Hierop zingt Ronnie rustig onder begeleiding van een piano. “Brother” gaat over de overleden broer van Ronnie Radke. Anthony Radke overleed in 2013 aan een verkeersongeluk. Ronnie herinnert met dit nummer zijn overleden broer. Een saillant detail van dit nummer is dat het ook op de mixtape van Ronnie zou komen te staan als een duet met Danny Worsnop (Ex-zanger  Asking Alexandria en huidige frontman van We Are Harlot).

Beoordeling: 9

Falling In Reverse heeft met Just Like You een fantastisch album op hun naam geschreven. Het album kent absolute topnummers en kent fantastisch staaltje gitaarspel. Hoewel Fashionably Late geen verkeerd album is, overtreft dit album het toch met grote afstand. Dit soort muziek ligt ze eenmaal beter. Het overstijgt zelfs hun debuutalbum The Drug In Me Is You.

Releasedatum: 24 februari
Label: Epitaph
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding