Falling In Reverse in TivoliVredenburg

Falling In Reverse in TivoliVredenburg

Na het optreden in de Melkweg vorig jaar, keert Falling In Reverse op dinsdag 17 februari terug naar Nederland voor een show in TivoliVredenburg, Utrecht. Deze show is de afsluiter van de Europese tour, die de band verder naar onder meer Duitsland en Frankrijk bracht. Met het nieuwe album Just Like You op komst, is het de vraag of de band deze avond veel nieuw materiaal ten gehore zal brengen.

Eerst is het aan de Eindhovense poppunkband Call It Off om het publiek op te warmen. Hoewel deze band niet bepaald een logische keuze lijkt voor bij de hoofdact, heeft het viertal er geen moeite mee het publiek mee te krijgen. Ze zijn geen onbekenden meer en speelden eerder in het voorprogramma van onder meer New Found Glory en Blitz Kids. Met nummers als “Better Off Dead” en “Do It All Again” en de nodige meezing en -klap stukjes zetten de poppunkers een prima show neer, al dan niet met hier en daar een valse noot. Wel moet gezegd worden dat het misschien tijd is voor Call It Off om zich te gaan focussen op eigen shows. Voorprogramma’s zijn namelijk een goede manier om nieuwe muziek te ontdekken, tenzij het regelmatig dezelfde band is die concerten opent.

Na een half uur ombouwen is het tijd voor Falling In Reverse. De band komt op met de single “God, If You Are Above…”, die afkomstig is van het aankomende album Just Like You. Fans die hoopten nieuw materiaal te horen, blijken echter pech te hebben – de rest van de avond speelde de band rondom Ronnie Radke namelijk enkel nummers van de twee eerste studioalbums. Zo kwamen onder meer “Tragic Magic” en “Fashionably Late” voorbij.

Hoewel Radke flink heen en weer gaat op het podium, blijkt hij zijn stem erg goed onder controle te hebben.

Dat het publiek vooral af komt op de frontman is in elke stilte duidelijk. Wanneer het publiek de kans krijgt klinkt er luidkeels “Ronnie, Ronnie, Ronnie!” Gelukkig geeft Radke zijn bandleden ook de kans om naar voren te treden.

Gitarist Jacky Vincent, die samen met Radke nog het enige originele bandlid is, laat zien dat hij een goede gitarist is door zijn solo’s bijna perfect te spelen.

Fans die Ronnie Radke al volgen sinds Escape The Fate hebben geluk. De band speelde namelijk tijdens de toegift “Situations” en “Not Good Enough For Truth In Cliche”. Samen met Falling In Reverse’s eerste single “The Drug In Me Is You” sluit dit een mooie avond af.

FOTOGALERIJ

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding