Waarom je Marmozets live moet zien

Marmozets


Waarom je Marmozets live moet zien

In 2007 werd de Engelse alternatieve rockband Marmozets opgericht. Het gezelschap bracht de eerste EP Passive Aggressive uit in 2011 en een jaar later volgde Vexed. Na hun signing bij Roadrunner Records in 2013 en de release van het debuutalbum The Weird And Wonderful Marmozets is de band nu klaar voor een internationale doorbraak.

DutchScene zette op een rijtje waarom je deze Engelse band live móét zien.

1. De veelzijdigheid

Marmozets werd al op school opgericht door broers en zussen uit twee verschillende families; Becca, Sam en Josh Macintyre en de broers Jack en Will Bottomley. Het vijftal treedt samen op sinds 2007 en is dus bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Verder weet de band een breed scala van stijlen te brengen, van snappy punk tot agressieve metal, maar ook catchy songs.

2. Hun energieke optredens

Ze zijn misschien zelfs een tikkeltje chaotisch te noemen. Vind jij het heerlijk om uit je dak te gaan bij bijvoorbeeld een show van John Coffey? Dan zul je je tijdens een optreden van Marmozets ongetwijfeld ook vermaken. Naast een trillend podium en het slopen van instrumenten heeft de band tijdens iedere show een maximale interactie met het publiek.

Oordeel zelf:

3. Ze stonden op Eurosonic/Noorderslag

Dit Groningse showcase festival is een belangrijk platform voor Europese muziek. Voor veel bands en acts is het Eurosonic/Noorderslag een belangrijke stap richting een internationale doorbraak, het dient namelijk vooral als een springplank voor talentvolle acts waar we nog veel van gaan horen in de toekomst. Het feit dat Marmozets hiervoor geboekt was, is veelzeggend.

Vorig jaar was de band ook al te zien op Lowlands.

4. Het sterke debuutalbum

Vorig jaar verscheen het debuutalbum The Weird And Wonderful Marmozets via Roadrunner Records. Hierop verschenen nummers als “Move, Shake, Hide”, “Born Young And Free” en “Why Do You Hate Me”, die erg lekker in het gehoor liggen. Beluister de plaat hieronder.

5. Ze deelden het podium met veel grote bands

Om er maar een aantal te noemen: Young Guns, Funeral For A Friend, Gallows, The Used en Four Year Strong. Verder speelde het vijftal onder meer op Glastonbury Festival, Download Festival, Reading & Leeds en Slam Dunk Festival.

6. De achterliggende ambities

Becca Macintyre neemt de leiding in Marmozets en is daarmee één van de weinige Britse frontvrouwen. In een interview liet zij weten meer te zijn dan ‘slechts’ een zangeres en wil, ongeacht haar geslacht, de lat voor rock internationaal hoger leggen. “I think this is the start of something. It only takes one person or a couple of people to make a bit of a change.”

7. Ze treden op in Amsterdam

Op zaterdag 7 maart brengt een Europese headlinetour Marmozets naar Paradiso Noord/Tolhuistuin te Amsterdam. Tickets voor het optreden kosten slechts €12,- en kunnen via deze link worden aangeschaft. Zit je momenteel een beetje krap bij kas? Dit hoeft geen probleem te zijn, DutchScene geeft 2×2 vrijkaarten weg voor het concert.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding