Title Fight – Hyperview

Title Fight – Hyperview

De neo-grunge die de heren van Title Fight tot dus ver hebben gemaakt sloeg in als en bom. In 2012, bij de plaat Floral Green, kregen lezers van het muziekblad Visions zelfs de plaat gratis bij het tijdschrift geleverd. De band, die is opgericht in 2003, heeft tot dus ver een flinke indruk achtergelaten en hebben de taak om deze reputatie met Hyperview hoog te houden.

Waar er op het vorige album nog voornamelijk sprake was van neo-grunge ala de late Jaren ’90, zijn er op Hyperview een paar stappen terug gezet. De raggende gitaren zijn nog steeds volop aanwezig op de nieuwe plaat, bijvoorbeeld in de track “Chlorine”, maar in het algemeen hebben deze gitaren plaats gemaakt voor meer psychedelische invloeden zoals die in de vroege jaren ’70 te horen waren. “Your Pain is Mine Now” is hier het meest prominente voorbeeld van. Deze stijlwisseling is voornamelijk terug te horen in de zang. De agressievere zang van gitarist Jamie Rhoden is verplaatst naar de achtergrond en overgenomen door de kalmere stem van bassist Ned Russin.

Opvallend is hoe slim de plaat is opgebouwd. Normalerwijze zet men de tracks met de meeste potentie vroeg op het album Title Fight doet daar niet aan mee. Naar mate het album vordert, worden de nummers alleen maar sterker er sterker. Van het melancholische “Murder Your Memory” aan het begin, via het dynamische “Rose of Sharon” tot het rockende “New Vision”.

De muziek van Title Fight komt bij vlagen over als het kleine broertje van Cloud Nothings. De overeenkomsten zijn dat ze allebei niet zo heel sterk zijn in het zingen van melodieën maar briljant overweg kunnen met het minimalistische gitaarspel. Zo heeft Hyperview de track “Liar’s Love” met een onverwachte akkoordenprogressie, en bevat het album in “Trace Me On To You” een gitaarsolo, bestaande uit drie noten. Het grootste verschil tussen deze twee is dat Title Fight de uitvoerige productie omarmt, in plaats van links laat liggen. Zo heeft de plaat met een muur van gitaareffecten een goed verzorgd vol geluid gekregen met hier en daar een naadloze overgang van de ene track naar de andere.

Beoordeling: 8

De stijlwisseling die de band uit Kingston, Pennsylvania, heeft toegepast, heeft voor een uitermate interessant album geleidt. De heren laten nog steeds de muziek van de jaren 90 horen maar weten dit te combineren met jaren 70 muziek waardoor de plaat een heerlijke mix van agressief en melancholisch oplevert. Hyperview is een pareltje van een plaat geworden.

Releasedatum: 3 februari 2015

Label: ANTI- Records

Verkrijgbaar via: bol.com en iTunes


Tracklist: title fight hyperview

  1. Murder Your Memory
  2. Chlorine
  3. Hypernight
  4. Mrahc
  5. Your Pain Is Mine Now
  6. Rose of Sharon
  7. Trace Me On To You
  8. Liar’s Love
  9. Dizzy
  10. New Vision.
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding