Hedon viert verjaardag met I Love Hedon

Hedon viert verjaardag met I Love Hedon

Na bijna negen maanden was de verbouwing van Hedon voltooid en kon het gebouw gebruikt worden. Dit gebeurde een jaar geleden natuurlijk met een heel groot feest met optredens van onder andere The Press And The President en Paceshifters. Vrijdag 6 februari werd er met het evenement I Love Hedon gevierd dat Hedon al een jaar open is.

De grote zaal van Hedon loopt langzaam vol met mensen van alle leeftijden. Dit verjaardagsfeest van het Zwolse Poppodium is een exclusief evenement en Hedon heeft er ook genoeg moeite voor gedaan de zaal er zo uit te laten zien. Er staan sta-tafels met doeken eromheen, er is een aantal zitplekken en op het balkon is de bar gewoon open. De achterkant van de zaal en het balkon worden het eerst gevuld, maar zodra Karel J. Schepers aan wordt gekondigd en er wordt gevraagd of iedereen een stukje naar voren komt, wordt er gehoorzaamd en verdelen de genodigden zich over de zaal.

Zijn nieuwe EP Lenteregen werd in januari al gepresenteerd in de uitverkochte kleine zaal van Hedon en vanavond staat hij voor een redelijk volle grote zaal. Karel J. Schepers wordt ook wel de John Mayer van Zwolle genoemd vanwege zijn catchy liedjes, zijn gitaarwerk, dansbare melodieën en de verschijning van een singer-songwriter. Deze twintiger laat vanavond weer zien dat hij ontzettend getalenteerd is, want zijn kraakheldere stem klinkt live nog beter dan op zijn EP. Bij de aanwezigen van het verjaardagsfeestje verschijnt op hetzelfde moment een glimlach op de gezichten, namelijk bij het refrein van ‘’Stukje Mooier’’.

The Press And The President, een veelbelovende band die de komende tijd vaak in Zwolle zal zijn. Door onder andere optredens op het Bevrijdingsfestival Overijssel en op 4 maart op Paardpop in het Vliegende Paard, maakt Zwolle kennis met deze electro-poppunkband. The Press And The President heeft afgelopen jaar de Hedon Beurs gekregen, waarmee Hedon een jaar lang ondersteuning biedt aan artiesten om zich verder te ontwikkelen. Op de brandende vraag wat de band met het geschonken geld gaat doen, antwoordt zanger Stefan Bonestroo: ”We gaan veel muziek opnemen, veel muziek maken, dus let op dit jaar.”

Het publiek moet nog even opgewarmd worden, maar dat neemt het enthousiasme van de bandleden niet weg. Ze springen en dansen en ze maken een heus spektakel van het verjaardagsfeest. In het publiek zijn knikkende hoofden te zien op de maat van de muziek. Het is dan ook zeker terecht dat The Press And The President de Hedon Beurs heeft gekregen, want met de juiste (financiële) middelen zullen we nog veel van deze jongens horen.

De knaller van de avond wordt natuurlijk voor het laatst bewaard. Deze Nederlandse alternatieve rockband bestaat uit de broertjes Paul en Seb Dokman en drummer Jesper Albers. Het is de vijfde keer dat Paceshifters in Hedon staat. Dit is natuurlijk niet voor niets, ook dit ‘kindje van Hedon’ heeft een aantal jaar geleden de Hedon Beurs mogen ontvangen. Ze bewijzen daarom ook met overtuiging dat ze die investering waard waren. De combinatie van een rauwe en een wat zachtere stem weet het publiek te doen joelen, te laten klappen en er is zelfs een handje vol mensen aan het headbangen vlak voor het podium. Vanaf het moment dat Paceshifters het eerste nummer “Drone” inzet, zijn ze overweldigend. Het publiek is zichtbaar onder de indruk.

Wanneer Paceshifters het podium heeft verlaten, kan er nog gedanst worden op de plaatjes die DJ Stephan draait. Er worden nog een paar biertjes gedronken, de hapjes die rondgaan, worden dankbaar opgegeten en Hedon kan stellen dat het een geslaagd verjaardagsfeest is.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding