Palio Superspeed Donkey – A Funny Sunrise

Palio Superspeed Donkey – A Funny Sunrise

A long time ago, in a galaxy far, far away speelden vier Amsterdamse jongens in een bandje. Het is een periode van rebellie en harde gitaren. De toen nog veertienjarigen, aanvallend vanuit hun kleine oefenruimte, hebben in 2011 met de Wateramp EP hun eerste overwinning geboekt. Tijdens deze strijd heeft het viertal onder andere de harten gewonnen van 3FM en Paaspop. Achterna gezeten door hun moeders, met oog op de opleiding van de pubers, heeft Palio Superspeed Donkey het schip moeten verlaten en onder moeten duiken. Nu, vier jaar later, is de Amsterdamse band terug en klaar om met A Funny Sunrise weer aan te vallen.

De band laat vanaf de eerste track horen hoe goed het met pakkende gitaarrifjes en baslijnen overweg kan. Allereerst met het hitje “Obi Wan” en vervolgens met de track “Kixin”. De jongens laten op A Funny Sunrise weliswaar niet zo veel hun tanden zien als op de EP, maar laten met tracks als “Head Back” en “Complicated” weten dat ze van zich af durven bijten. Andere sterke punten van deze jonge Amsterdamse band zijn: het zingen van pakkende melodieën en deze verwikkelen tot harmonieuze refreintjes. Bijzonder goede voorbeelden hiervan zijn “Better Days”, en de track “Cat”.

Het “Superspeed” in de naam blijft op de plaat helaas nogal achterwege. De heren hebben op hun album vaak de voet van het gas gehouden. Het grootste deel van de plaat bestaat namelijk niet uit de snelle en agressieve tracks die we graag horen, maar eerder uit langzamere pop-rock songs a la Counting Crows. Ook als tracks zoals “Aye” en “Magomoth” plotseling in tempo toenemen, is het niet genoeg om voor een knallend einde te zorgen.

Dat de jongens muzikaal nog veel kunnen groeien, is goed op de plaat te horen. Niet alleen wat betreft het gebruik durven maken van de Hyperspace optie om voor een betere opbouw van tracks en meer snelle, interessante songs te zorgen. Maar ook omdat A Funny Sunrise  voornamelijk uit losse onderdelen bestaat, die aan elkaar zijn geschroefd om er een album van te maken. Zowel vanwege een gebrek aan samenhang tussen de songs, als ook in de slappe teksten die lijken te bestaan uit een verzameling willekeurige zinnen of woorden die toevallig rijmen.

Beoordeling: 6

Als de band de rebellenbasis wil verlaten om een goed doordacht offensief uit te voeren, dan is A Funny Sunrise niet de beste aanvalsstrategie om toe te passen. Het album heeft zeker zijn sterke punten en Palio Superspeed Donkey is een prima band, maar als de jongens een album in elkaar willen zetten wat goed genoeg is om de Death Star te vernietigen, zullen ze eerst hun huidige plan van aanpak nog even bij moeten werken.

Releasedatum: 23 januari 2015

Label: TopNotch

Verkrijgbaar via: bol.com


Tracklist:a funny sunrise

 1. Obi Wan
 2. Kixin
 3. Better Days
 4. Cat
 5. Head Back
 6. Aye
 7. Jeremy and Max
 8. Magomoth
 9. You Should’ve Been There
 10. Complicated
 11. I Care
 12. Ruby on a Boat
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding