Danger Mouse produceert nieuw RHCP album

Danger Mouse produceert nieuw RHCP album

De producent Danger Mouse heeft in zijn carrière met een indrukwekkende groep muzikanten samen gewerkt. Red Hot Chili Peppers worden binnenkort aan deze lijst toegevoegd. Dit heeft Bassist Flea, op Twitter bekend gemaakt.

Drummer voor Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, heeft in een interview met Rolling Stone al aangegeven dat het schrijven van het album in een rap tempo gaat en dat het hele proces vlot loopt. De Tweet waarmee de Flea bekend maakte, dat Danger Mouse bij het opnemen achter de koppen zal zitten, is inmiddels verwijderd. Alternative Nation heeft er nog een screenshot van.

Brian Burton, zoals de echte naam van Danger Mouse luidt, heeft onder andere gewerkt aan de laatste drie albums van The Black Keys; Brothers (2010), El Camino (2011) en Turn Blue (2014). Verder heeft hij ook gewerkt met Portugal. The Man en U2.

Het album van The Peppers, wat nu nog geen officiële titel heeft, zal dit jaar nog uitkomen. Het laatste werk van de heren uit Californië, I’m With You, stamt alweer uit 2011. De nieuwe plaat zal de eerste zijn sinds Mother’s Milk uit 1989, die niet door Rick Ruben is geproduceerd.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding