Supertrawler – Voyagers

Supertrawler – Voyagers

In 2012 werd de Amsterdamse band Supertrawler opgericht. Onlangs verscheen hun eerste EP Voyagers en dit werd gevierd met een release party in de Sugar Factory te Amsterdam. Eens kijken wat dit debuut ons te bieden heeft.

De driekoppige formatie is ontstaan op het Conservatorium te Amsterdam. Met de Duitse Felix Barth, de Spaanse gitarist Tony Molina en de uit Nederland afkomstige Mats Voshol achter de drums is het een internationaal gezelschap. In de tweede helft van het afgelopen jaar is de plaat opgenomen en geproduceerd. De muziek is een combinatie van hedendaagse psychedelische rock met alternatieve invloeden.

De EP telt zes tracks en trapt af met “Injection Into Orbit”, waarin een we een stevige gitaarriff het geheel horen openen. Lekker uptempo drumwerk met vernuftige baspartijen. De tempowisselingen naar de coupletten zijn experimenteel te noemen en zetten je als luisteraar behoorlijk op het verkeerde been. “Kill A Camel” laat een stoïcijnse, straight in your face gitaar riff horen. Sterk gedaan met leuke accenten her en der. Ook in dit nummer zitten weer meerdere tempo wisselingen verwerkt. Deze keer echter in de refreinen. Met “Treeline” wordt een bijna bluesy singer-songwriter feel ten gehore gebracht. Een veel rustiger nummer dan de eerste twee tracks op het album. In de bridge slaat het geheel naar een compleet andere emotie af. Het trio creëert psychedelische soundscapes om vervolgens weer over te gaan naar de basis van het nummer.

“Wasp Nest” klinkt wat betreft de intro bijna als Dream Theater. De improvisatie-gerichte manier van spelen komt sterk over en slaat niet door in teveel noten. Afsluiter “Voyagers” start met een heerlijke zomerse vibe. De dromerige productie zet het nummer goed neer. Gedurende de track komen de psychedelische invloeden in steeds grotere mate om de hoek kijken. De hidden track met het draaiorgel is waarschijnlijk een lolletje van de band.

Beoordeling: 7
Voor een trio zet Supertrawler een behoorlijke sound neer. De heren beschikken over technische kwaliteiten die neigen naar het experimentele, maar daarin niet doorslaan. Daarnaast is er behoorlijk veel diversiteit te bespeuren in de zes nummers, wat zorgt voor een aanhoudend luisterplezier. Wie daarnaast ook nog van een psychedelische insteek houdt zit met deze band helemaal goed.

Releasedatum: 10 januari 2015
Label:

Verkrijgbaar via: 
Itunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding