Crown The Empire in de Melkweg

Crown The Empire in de Melkweg

Vorige zomer bracht Crown The Empire het album The Resistance: Rise of The Runaways uit via Rise Records. Ter promotie van deze plaat kondigde de band enkele maanden geleden de Rise Of The Runaways Euro Tour aan, die ze samen met Set It Off, Dangerkids en Alive Like Me langs verschillende Europese zalen brengt. Op zondag 25 januari stopt de tour in de Amsterdamse Melkweg.

Die avond beklimt Alive Like Me als eerste het podium. Hoewel de heren zichzelf een alternatieve rockband noemen, is de muziek misschien ook wel in het post-hardcore straatje te plaatsen. Gewapend met debuutalbum Only Forever op zak, trakteert de band het publiek op een korte, maar krachtige set. Het optreden is hier en daar nogal rommelig en de uithalen van zanger Jairus Kersey zijn niet overal even zuiver, maar ondanks dat zet de band een goed optreden neer.

Dangerkids is als tweede aan de beurt. Het vijftal maakt harde rockmuziek, waarin duidelijk invloeden van metalcore en rap te horen zijn. Met debuutalbum Collapse tilt de band het woord ‘energiek’ tot een nieuw level. Katie Cole drumt alsof haar leven er vanaf hangt en de vocalen van Tyler Smyth en Andy Bane vullen elkaar perfect aan. Het technische gedeelte is tot in de puntjes toe verzorgd, wat ervoor zorgt dat geheel ook goed aanslaat bij het publiek. Een band om in de gaten te blijven houden.

Vervolgens is het tijd voor de band die op deze tour misschien enigszins misplaatst lijkt. Hoewel Set It Off met hun poppy muziek afwijkt van de overige bands, hebben ze toch een aardig aantal fans in de zaal staan. Het vijftal opent met een intro dat gesproken is door frontman Cody Carson, wat de opkomst van de band een episch tintje geeft. De intro gaat over in “The Haunting”, dat verscheen op het laatste album Duality. Slechts twee keer grijpt de band terug naar ouder materiaal, verder komen enkel nieuwe nummers aan bod. De show is, zoals we van Set It Off gewend zijn, energiek en later in de set is er zelfs ruimte voor een bescheiden moshpit, maar toch lijkt het ingetogener dan in het voorprogramma van Tonight Alive in 2013.

Rond half tien is het eindelijk tijd voor Crown The Empire om het podium te betreden. De band was voor het laatst in Nederland in oktober en verzorgde toen het voorprogramma van Asking Alexandria. Vanavond blijkt dat de band veel beter tot zijn recht komt als headliner in een wat kleinere zaal. Na het intro van “Oh, Catastrophe”, wordt de set afgetrapt met het nummer “The Fallout”. De band hakt er vervolgens in een hoog tempo een behoorlijke setlist doorheen. Materiaal van het laatste album The Resistance: Rise Of The Runaway wordt afgewisseld met dat van de vorige plaat The Fallout. Het publiek lijkt hier geen overduidelijke favoriet in te hebben.

Toch is niet alles aan het optreden positief. In tegenstelling tot de screams van David Escamilla, is de zang van Andrew Velasquez zeker niet optimaal en op enkele momenten zelfs vals. Toegegeven moet worden dat dit lang niet de gehele set zo is. Tijdens het nummer “Millennia” raakt hij bijvoorbeeld moeiteloos elke noot en is het geheel spat zuiver – iets dat eigenlijk de rest van de set ook zo zou moeten zijn. Ondanks dat het geheel niet overal even helder is, geeft de band toch een behoorlijke show weg. Iedereen in het publiek heeft het ontzettend naar zijn zin en er is genoeg gelegenheid voor grote moshpits. Na de uit één nummer bestaande toegift “Makeshift Chemistry” kan iedereen dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding