Kurt Cobain docu krijgt een boek

Kurt Cobain docu krijgt een boek

De aangekondigde documentaire over Kurt Cobain, Montage of Heck, zal bijgestaan worden door een boek. Het boek zal naar verluid bestaan uit zeldzame foto’s, screenshots en “verschillende schatten uit de persoonlijke verzameling van Kurt Cobain”, aldus Rolling Stone . Hieronder vallen gedichten, schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken.

Verder zal het boek bestaan uit transcripties van interviews uit de film. Montage of Heck werd gemaakt in samenwerking met Francis Bean Cobain, de dochter van de zanger, en regisseur Brett Morgan. De naam van de docu is afkomstig van een mix-tape, in elkaar gezet door Kurt, die in 2014 plotseling op dook. Het plaatje bevatte songs van o.a. The Jackson five, Iron Maiden en The Beatles.

De documentaire gaat aan het eind van deze maand op het Amerikaanse filmfestival “Sundance” in première en zal op 4 mei voor het eerst op HBO te zien zijn. Het boek zal echter al op 7 april verkrijgbaar zijn.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de film ongezien beeld- en geluidsmateriaal zal bevatten. Zowel van Nirvana, als van de frontman als solo artiest.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding