Shirt met Kurt Cobain’s zelfmoordbrief van eBay af gehaald

Shirt met Kurt Cobain’s zelfmoordbrief van eBay af gehaald

Naar aanleiding van een petitie heeft eBay een shirt met daarop de volledige zelfmoordbrief van Kurt Cobain uit het assortiment gehaald.

In de petitie werd eBay er op gewezen dat dit shirt geestelijke ziekten, depressie in het bijzonder, promoot. De initiatiefnemer, Julian Godlnez, zegt bovendien dat het shirt een respectloze klap in het gezicht is van Cobain, zijn nabestaanden en in het bijzonder iedereen met depressie, sociale angsten of enige andere vorm van een geestelijke ziekte.

De zanger en gitarist pleegde 21 jaar geleden in zijn huis in Seattle zelfmoord na een gevecht met een heroïne verslaving. Bekijk en teken hier de petitie tegen de verkoop van het shirt.

Eerder deze week is een bootleg van een Nirvana concert, 25 jaar na het concert zelf, voor het eerst online gezet. Deze video zou nog nooit eerder gehoord materiaal bevatten. Het concert vond plaats in de Satyricon zaal in Portland op 12 januari 1990. Er wordt beweerd dat dit het concert is waarop zanger Kurt Cobain zijn latere vrouw, Courtney Love, heeft ontmoet. Hoewel de video van het optreden inmiddels vanwege rechten van het internet is afgehaald, is er wel bevestigd dat de Kurt Cobain documentaire nog niet eerder uitgebrachte nummers zal bevatten. De docu, met de titel “Montage of Hack”, zal in mei dit jaar verschijnen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding