Deze opmerkelijke dingen vragen bands

Deze opmerkelijke dingen vragen bands

Voordat een band bij een zaal gaat optreden wordt er vaak een waslijst aan eisen doorgestuurd. Zo moet er bijvoorbeeld een bepaalde versterker aanwezig zijn, willen ze een beveiliger, maar in sommige gevallen ook een puppy om mee te spelen. Wij zetten een aantal opmerkelijke verzoeken op een rijtje.

1. The White Stripes

whitestripes-piano

Op de rider van The White Stripes stond vooral eten, maar het verzoek voor een kinder piano mocht niet ontbreken. “Moet te doen zijn?”, zal je vast denken? Niet voor een concertorganisator in Rusland. Daar hadden ze overigens ook moeite met het vinden van wat andere producten.

2. Morrissey

morrissey-lifeofpix

The Smiths-frontman Morrissey wilde vroeger altijd een echte boom hebben backstage van minimaal één meter hoog. Tegenwoordig is hij iets minder moeilijk geworden. In het boekingscontract van nu vezoekt hij zalen op de dag van het optreden vegetarisch eten te serveren, ook hoeft de veganist niets te weten van leren meubilair.

3. All Time Low

alltimelow-puppy

Een hond mee nemen op tour gaat meestal niet. Maar hoe los je dat op als je heel graag met een jonge puppy speelt? Dan zet je dat op je rider. All Time Low is één van de bands die vraagt naar een jonge puppy om mee te spelen, maar die krijgen ze niet altijd. Wanneer dit wel gebeurt laat de band dit dan ook zeker weten op social media.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding