Enter Shikari in de Melkweg

Enter Shikari in de Melkweg

Kosten noch moeite worden gespaard voor de Nederlandse fans van Enter Shikari. Het nieuwe album The Mindsweep ligt de negentiende pas in de winkels, maar voor de liefhebbers was het plaatje gisteravond al aan te schaffen. De fans kregen de mogelijkheid om een cd-boekje te laten signeren en vervolgens, zonder enige vorm van verzendkosten of moeilijkheden, de plaat thuisgestuurd te krijgen. De leden van Enter Shikari houden van wat ze doen en dat was ook in de Melkweg aan verschillende dingen te merken.

Allereerst uiteraard aan de liefdevolle signeersessie, waarin de ogen van zanger Rou Reynolds oplichten als je hem met z’n politieke lyrics complimenteert. Ten tweede aan de support: de goede vrienden van Enter Shikari, Hacktivist. De band speelt op interessante wijze met ritmes en combineert rap met harde gitaren en breakdowns. Het is fantastisch om een jonge band zo hun best te zien doen. Maar hoe enthousiast ze ook waren, het was af en toe wat chaotisch en de ritmes liepen niet altijd even lekker. Hacktivist is een gedurfde act wat betreft genres, ritmes en timing. Dit resulteert in het niet altijd even goed uit de verf komen van de gig. Al met al heeft Hacktivist goed werk geleverd en was het publiek heerlijk opgewarmd voor de hoofdact.

_DSC7473 as Smart Object-1 960x640 ds

Als Rou, Rory, Rob en Chris het podium beklimmen zijn er in het publiek al een aantal shirts uitgetrokken. De constante golf van mensen die heen en weer schommelde was intenser dan het optreden. Dit zegt waarschijnlijk eerder iets over de locatie dan over het concert zelf. Om de woorden van bassist Chris Batten erbij te halen: het is de vijfde keer dat het Britse viertal in de Max van de Melkweg staat. De vierde keer dat deze is uitverkocht. Misschien is het een idee om het optreden een keer naar een grotere zaal te verplaatsen. Hierdoor zal er in de toekomst daadwerkelijk ruimte zijn voor een pit. Daarbij is het ook geen publieksgeheim dat het geluid van de Melkweg niet altijd optimaal is.

Enfin, de band zette een knap staaltje vermaak neer en zorgde voor een hoop geschreeuw, gespring en bezwete lichamen. Het derde bewijs dat de jongens van Enter Shikari houden van wat ze doen. Het hitje “Sorry, You’re Not A Winner” ontbrak helaas in de setlist, maar los daarvan werden de songs die tussen 2007 en het heden zijn uitgekomen op een fatsoenlijke manier afgewisseld. Ook opmerkelijk: Rou, Chris en gitarist Rory die aan het begin van de avond de verschillende stellingen en balkons beklommen en een roadie die in “The Last Garrison” backing-vocals voor zijn rekening neemt.

_DSC7530 as Smart Object-1 960x640 ds

Aan het publiek was te zien dat Enter Shikari inmiddels vier albums meegaat. De menigte bestond voornamelijk uit trouwe fans die al sinds Take To The Skies pal achter de band staan. Dit maakte het publiek zeer accepterend, meegaand en makkelijk. De charme, de energie, de linkse politiek in de songs, het draagt allemaal bij aan de trouwe fanbase. Mede hierdoor kan rommeligheid die we in de Melkweg terug zagen snel vergeven worden.

Eerlijk is eerlijk, het optreden was rommeliger dan we van Enter Shikari gewend zijn, maar was toch vermakelijk. De jongens zijn sympathiek, vriendelijk en stralen enthousiasme uit. Het publiek voelt dit aan en vergeeft ze hierdoor makkelijk voor de te kleine venue en eventuele schoonheidsfoutjes. De leden van Enter Shikari houden van wat ze doen en het publiek is hondstrouw aan hen. Dat zijn de grootste redenen waarom het concert in de Melkweg een geslaagd concert is.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding