I Heart Sharks in Simplon

I Heart Sharks in Simplon

Het was voor I Heart Sharks de laatste avond van hun tour in Nederland en die mochten zij afsluiten in Groningen. De heren uit Berlijn hadden een bijna volle zaal om te vermaken deze avond, hiervoor hadden ze Ten Years Today nog als extra als support-act.

De avond begon met de Groningse band Ten Years Today. De jongens zijn rond de zestien maar hun muziek lijkt wel uit de jaren 60 te komen. Ze klonken als een combi van The Strypes, Mozes And The Firstborn en de Red Hot Chili Peppers. De zaal was nog vrij leeg voor de jongens, hierdoor was het contact met het publiek wat minder. Het contact had, op de nummers benoemen na, wel wat meer mogen zijn. Dit geldt zeker voor de bassist, het leek vooral alsof hij voor zijn bandgenoten speelde in plaats van het publiek. De band moet nog even de kantjes glad schuren, maar de show was over het algemeen top.

Na een lange pauze van zeker een half uur was het tijd voor I Heart Sharks om het podium te betreden. De show begon met een intro van verschillende nummers, waaronder “Never Gonna Give You Up”.  Het eerste wat mij opviel bij deze show was dat er meer stemmen en instrumenten te horen waren dan aanwezig. Het publiek leek dit echter niet door te hebben en begon in de muziek te komen. Voor de band was dit nog net iets te stijf en liet het publiek zitten om daarna weer omhoog te springen. Dit samen met de lichtshow die ze hadden meegenomen was het een zeer energieke show. Om alles nog wat meer op zijn kop te zetten ging de gitarist met gitaar en al het publiek in. Het publiek was lovend van de heren en konden er geen genoeg van krijgen. Daarom kregen ze ook een groot applaus en een hard “we want more” geroep. Bij de encore was er een vernieuwende beat en werd onder andere “Wolves” en een deel van Florence And The Machine’s “You’ve Got The Love” gespeeld.

Het was een succesvolle show voor de heren van I Heart Sharks in Simplon. Wel waren de instrumenten die je hoorde maar die niet bespeeld werden heel storend.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding