Starset – Transmissions

Starset – Transmissions

Starset is een nieuwe hardrockband afkomstig uit Amerika. Na hun oprichting in 2013 volgde al snel een aankondiging van een album genaamd Transmissions. En dat album is inmiddels uit, althans, op YouTube. Hoewel het album al sinds 8 juli in de Amerikaanse winkels te koop is, moeten wij Nederlanders nog even wachten tot 21 november.

Dat Starset een ietwat vreemde band is, wordt al snel duidelijk als je de aankondiging van het album leest. Met dit album wil de band informatie geven over de toekomst en corruptie in de wereld van wetenschap aan het licht brengen. Ja, je leest het goed. Wat de band verder bijzonder maakt is dat frontman Dustin Bates een PhD heeft en voorheen voor de Amerikaanse luchtmacht werkte als wetenschapper. De link tussen de wetenschap en de band is daardoor al snel gelegd.

Nadat je een intro van een minuut hebt uitgezeten, begint het album meteen goed met het nummer “Down With The Fallen”. Een hard nummer met een catchy refrein. Het niveau van het eerste nummer wordt gelijk doorgetrokken naar het tweede en derde nummer. Alledrie de nummers zijn gemaakt met een soortgelijke formule. Waar de coupletten wat rustiger zijn en begeleid worden door wat elektronische sound zijn de refreinen meer upbeat en komen er gitaren in de mix. “Telescope” is een wat ander nummer met een rustiger refrein. Vervolgens komen de twee beste nummers “It Has Begun” en waarschijnlijk het meest succesvolle “My Demons”. Twee hardrock nummers met een erg fijne build-up.

Beoordeling: 7.5
Transmissions is een verrassend goed album. Vooral voor een nieuwe band klinken de nummers erg lekker en brengt de band een vernieuwende soort hardrock op de markt. Minpunt is wel dat na elk nummer een stukje volgt waarin veel geluiden van de ruimtevaart zitten. Het voegt weinig toe en is vervelend als je lekker muziek wilt luisteren. Dat Starset een veelbelovende, unieke band is, is in ieder geval wel duidelijk.

Releasedatum: 21 november
Label: Razor & Tie
Verkrijgbaar via: Bol.com & iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding