Jett Rebel – Hits for Kids

Jett Rebel – Hits for Kids

Jelte Tuinstra heeft inmiddels de reputatie van lievelingetje van de leraar gekregen. Een harde werker die alles goed schijnt te doen. Dit braafste jongetje van de klas was in 2014 op zo goed als elk festival te zien en heeft hij nu zijn officiële debuut album uitgebracht. Laten we zeggen dat hij, onder zijn alias Jett Rebel, in sneltrein vaart lekker z’n eigen ding doet en iedereen het mooi vindt.

De songs op Hits For Kids is in twee categorieën onder te verdelen: de soms interessante muzikale experimenten aan de ene kant, de varianten op jaren-’80 pop aan de andere. De experimenten zijn dan weer onder te verdelen in geslaagd en niet geslaagd. “Sister” is een voorbeeld van zo een minder goed gelukt nummer: mooie teksten en een bewonderenswaardig concept maar een muzikale begeleiding die Jelte beter als cartoonsoundtrack in had kunnen zetten, in plaats van te gebruiken in zo een serieus en welgemeend nummer. In tegenstelling tot “Feels Like Loving to Me”, waarin het grote scala aan kleine instrumenten, in combinatie met een aantal interessante melodieën een fijn pop-nummertje oplevert. Daarbij is Jelte heel sterk in zijn harmonieën, zoals terug te horen in “When She’s Older” en de formidabele acapella hekkensluiter “Harmony”.

De openingstrack, “Pineapple Morning” is een heel pakkend nummer. De sublieme afwisseling tussen strakke gitaarrifjes en synthesizers, waar Jelte zo bekend om staat, is fantastisch gelukt. Het zelfde geld voor de dansbare Funk in de track “Tyrannosaurus Rex”. De energie van de track “Louise”, waarmee hij de harten van de Nederlandse media heeft gewonnen, is echter bijna niet op Hits For Kids terug te vinden.

De jaren’80 funk invloeden zijn weliswaar op creatieve wijze toegepast en Tuinstra weet hoe hij teksten moet schrijven, maar er moet nog het één en het ander bijgeschaafd worden aan de vaardigheid om deze twee elementen tot een geslaagd geheel te brengen. Een mooi voorbeeld hier van is “Sunshine”. De tekst is pakkend , de muziek is vrolijk en het vormt een geslaagd geheel, tot er in de bridge een orgeltje ingegooid wordt wat er helemaal niet in lijkt te passen waar door het nummer toch punten in de waardering verliest.

Opvallend is dat, ondanks de lof die Jett ontvangt, hij zijn eigen ding blijft doen. Jett Rebel weet dat hij het lievelingetje van de leraar is dus kan hij op muzikaal gebied alles flikken en denken er mee weg te kunnen komen. Zijn charme moet je hem dan ook nageven.

Beoordeling: 6,5

Het lijkt af en toe alsof Jett Rebel expres songs in elkaar heeft gezet om de leraar en zijn klasgenoten boos te maken. Een andere benadering is dat het hem daadwerkelijk echt niet uit maakt en doet wat hij wil. In beide gevallen moet je hem het lef te durven experimenteren na geven. Jelte is een goed muzikant, maar al dit uitproberen had tot veel betere resultaten kunnen leiden.

Releasedatum: 31 oktober 2014

Label: Vosmeijer Media

Verkrijgbaar via: iTunes en bol.com


Tracklist:Hits for Kids

 1. Pineapple Morning
 2. When She’s Older
 3. Sunshine
 4. Dance Underneath The Sheets
 5. Sister
 6. Mary Ann
 7. Tyrannosaurus Rex
 8. Secret
 9. Goosebumps Galore
 10. Baby
 11. Feels Like Loving to Me
 12. Hold You
 13. Gwen
 14. Harmony
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding