There For Tomorrow – Nightscape EP

There For Tomorrow – Nightscape EP

Dat bureaucratie en regelzucht tot problemen kan zorgen, weten we allemaal. We hebben immers allemaal op z’n minst een identiteitskaart aan moeten vragen waarbij we gedwongen werden, minimaal een week te wachten. Bij There for Tomorrow duurde dat net even langer. Waarbij een fanbase een gat in de lucht sprong, toen er in december 2013 een nieuwe EP aangekondigd werd, des te bitter was het gegeven dat deze EP, Nightscape geheten, pas 11 maanden daarna uit zou komen. Nu rest There For Tomorrow de zware taak om het wachten het waard te maken.

Laten we met de deur in huis vallen: als de uitgave van een EP bijna een jaar verschoven wordt en er zes nieuwe tracks beloofd worden, dan zou het netjes zijn als aan die belofte gehouden zou worden. Waarom het viertal dus besloten heeft om een intro-track op de EP te zetten is een raadsel. “Nightscape” bestaat uit een berg echo’s en fade-in effecten om de sfeer voor de plaat ze zetten maar dit lukt niet. Als opwarmertje voor een langspeler zou het leuk zijn maar nu heeft zo een intro geen enkele toegevoegde waarde en creëert het alleen maar frustratie omdat de luisteraar maar vijf nieuwe tracks heeft.

Dan het goede nieuws: De pakkende songs van de voorgaande albums Little Faster (2009) en The Verge (2011) zijn op en zelfde wijze terug te horen op Nightscape. “Lady in Black” brengt op gitaar muziek voort, op een zelfde wijze als vroeger. Met een prettige, lichte funk in de bas zoals we dat vaker van bassist Jay Enriquez gehoord hebben. Op deze EP valt echter iets op wat er al een tijdje is maar tot nu toe altijd op de achtergrond is gebleven: 90’s pop. Een piano met een echootje in “Dark Purple Sky” blijkt daar slechts een voorbode van. “Racing Blood” bevat namelijk heerlijk boy-band-achtige achtergrondvocalen, een akoestisch gitaartje in een break, leuke synth-loopjes en zowaar het vingerknippen afkomstig uit wat een R&B nummer uit 1998 had kunnen zijn. Dit loopt op fantastische wijze door op de rest van de EP.

Beoordeling: 6.5

There For Tomorrow in dit jaren ’90-pop sausje valt in de smaak, zonder twijfel. Alle heisa rondom het uitbrengen van deze EP was de moeite echter niet waard. Had het niet zo mis gelopen met uitbrengen, of had het om een heel album gegaan, dan hadden Maika Malle en bandgenoten misschien niet zo  teleurgesteld, maar toch, Nightscape bestaat uit toffe tracks en is het zeker waard om te beluisteren.

Releasedatum: 21 oktober 2014

label: There For Tomorrow Records

verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:10599447_10152406219527444_5238291036860269433_n-320x320

  1. Nightscape
  2. Lady in Black
  3. Dark Purple Sky
  4. Racing Blood
  5. Breathe Easy
  6. Tomb
  7. Lady in Black (Acoustic)
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding